headerafbeelding
  Aansluiting A9 Heiloo - woensdag 8 november 17  
 
> Inleiding
> Bestemmingsplan vastgesteld
> Grondverwerving
> Aanbesteding
> Maatregelen voor de natuur
> Aanpassing Verkeersplan 2017 Heiloo
> Planning
> In het nieuws
> Meer informatie
 
 
Inleiding

De nieuwe aansluiting op de A9 is onderdeel van het programma de Nieuwe Strandwal.

Hierin werkt de provincie Noord-Holland samen met de gemeenten Heiloo, Castricum en Alkmaar.

Doel is om een gebied te creëren waarbij de aanleg van een woonwijk samen gaat met de realisatie van natuur, recreatieve voorzieningen, een aansluiting op de A9, inclusief toegangswegen en het bedrijventerrein Boekelermeer.

In deze nieuwsbrief leest u meer over de actuele stand van zaken en bijvoorbeeld de zoektocht naar een aannemer.

 

 
 
 
Bestemmingsplan vastgesteld

De gemeenteraden van Heiloo en Castricum stemmen in met de aanleg van de nieuwe aansluiting op de A9 bij Heiloo. Een meerderheid in de raad vindt de aansluiting A9 belangrijk om de bereikbaarheid van Heiloo, Castricum en omgeving te behouden.

Lees verder
 
 
 
Grondverwerving

Om de aanleg van de aansluiting op de A9 mogelijk te maken is extra grond nodig. In totaal gaat het om grond van 15 eigenaren. De grondaankoop heeft drie doelen:

  • aanleg van de weg,
  • ongeveer 17 ha natuurcompensatie
  • organiseren van een kavelruil.
Lees verder
 
 
 
Aanbesteding

Na het vaststellen van de ontwerp bestemmingsplannen in de gemeenteraden van Heiloo en Castricum is de volgende stap het kiezen van de aannemer. Het doel is om de beste aannemer voor de uitvoering van de opdracht te selecteren. Vanwege de hoogte van het investeringsbedrag en omdat wij als overheid gebonden zijn aan aanbestedingsregels, gebeurt dit via een Europese aanbestedingsprocedure.

Lees verder
 
 
 
Maatregelen voor de natuur

Voor de aanleg van de aansluiting op de A9 is een ontheffing aangevraagd van de verbodsbepalingen die gelden voor de ruige dwergvleermuis en de noordse woelmuis. Deze ontheffing is inmiddels verleend.

Zowel in de Flora- en faunawet als in de nieuwe Wet natuurbescherming staan verbodsbepalingen: activiteiten die schadelijk zijn voor beschermde dier- en plantsoorten zijn verboden.

Lees verder
 
 
 
Aanpassing Verkeersplan 2017 Heiloo

De aansluiting op de A9 is het uitgangspunt voor Verkeersplan Heiloo. Eind oktober heeft de gemeenteraad van Heiloo weer gesproken met de maatschappelijke denktank. Uit nieuwe verkeersmodel-berekeningen blijkt namelijk dat op een aantal wegen in het dorp de verkeersdruk in de toekomst boven de afgesproken grenswaarden uitkomt. En dat past niet bij de eisen die B&W heeft gesteld aan de leefbaarheid en veiligheid in Heiloo.

Lees verder
 
 
 
Planning

Hoe dichter we bij de start van de aanleg komen, hoe duidelijker de planning is. De voorbereidingen voor de aanbesteding zijn inmiddels begonnen. Op de website vindt u een overzicht van de planning.

Lees verder
 
 
 
In het nieuws
De aansluiting A9 Heiloo is regelmatig in het nieuws. Hier vindt u een overzicht met de nieuwsberichten van de afgelopen weken. Lees verder
 
 
 
Meer informatie

Heeft u vragen over de aansluiting op de A9, stuurt u dan een mail naar aansluitinga9@noord-holland.nl. Of u neemt tijdens kantoortijden contact op met Servicepunt provincie Noord-Holland via 0800 - 0200 600 (gratis).

Wilt u meer weten over de aansluiting op de A9, kijk dan op de volgende websites:  www.noord-holland.nl/aansluitinga9 en www.heiloo.nl; www.castricum.nl.