headerafbeelding
  Aansluiting A9 Heiloo - maandag 18 december 2017  
 
> Inleiding
> Planning en proces
> Aanbesteding
> Overeenstemming kavelruil voor natuurcompensatie
> Meer informatie
 
 
Inleiding

De provincie Noord-Holland werkt samen met de gemeenten Heiloo, Castricum en Alkmaar aan de totstandkoming van een aansluiting op de A9 bij Heiloo. Deze aansluiting zorgt ervoor dat ook in de toekomst de bereikbaarheid en doorstroming gewaarborgd blijft zowel op de A9 als op de lokale wegen in de dorpen. Dit komt de bereikbaarheid en leefbaarheid voor particulieren en bedrijventerreinen ten goede.

In deze nieuwsbrief leest u meer over de actuele stand van zaken.

 

 
 
 
Planning en proces

Op 10 oktober 2017 heeft de gemeenteraad van Heiloo het gewijzigde bestemmingsplan vastgesteld. Het plan ligt nu van donderdag 30 november 2017 tot en met 10 januari 2018 ter inzage.

Via deze link is de hele publicatie in de Staatscourant van 29 november 2017 na te lezen.

Lees verder
 
 
 
Aanbesteding

De zoektocht naar de aannemer is begonnen. Er hebben zich inmiddels een aantal aannemers gemeld. Hier worden 5 aannemers uit geselecteerd die meedoen aan de aanbesteding. Zij gaan een nauwkeurige offerte en plan van aanpak opstellen. Dat doen ze op basis van alle eisen die vanuit de omgeving zijn geïnventariseerd en de (technische) randvoorwaarden die de Provincie en de betrokken gemeenten stellen. De verwachting is dat de aannemer die de aansluiting gaat bouwen, in augustus 2018 bekend is.

Lees verder
 
 
 
Overeenstemming kavelruil voor natuurcompensatie
Om de nieuwe aansluiting op de A9 aan te kunnen leggen is extra grond nodig voor natuurcompensatie. De afgelopen jaren is door de gemeente Heiloo intensief contact geweest met de eigenaren en pachters van verschillende kavels. Het resultaat is nu dat er op 7 december 2017 overeenstemming bereikt is tussen de Provincie, gemeente en grondeigenaren. Lees verder
 
 
 
Meer informatie

Uw vragen over de aansluiting A9 kunt u sturen naar:aansluitinga9@noord-holland.nl.
Ook kunt u tijdens kantoortijden contact opnemen met het Servicepunt provincie Noord-Holland via 0800 - 0200 600 (gratis). Wilt u meer weten over de aansluiting op de A9, kijk dan op:
www.noord-holland.nl/aansluitinga9