headerafbeelding
  Centrale bediening bruggen en sluizen - dinsdag 22 oktober 2019  
 
 
 
Bediencentrale Heerhugowaard
Veilig op afstand bedienen

‘Er wordt te weinig gedaan om ongelukken met bruggen die op afstand kunnen worden geopend te voorkomen.’ Dat concludeerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) begin september na de 2 ongelukken die vorig jaar plaatsvonden bij bruggen die de gemeente Zaanstad bedient. De provincie Noord-Holland toetst de aanbevelingen uit het rapport van de OVV aan de werkwijze van de bediencentrale in Heerhugowaard. Programmamanager Dilshad Jabar van de provincie Noord-Holland licht het toe.

Lees verder
 
 
 
Prinses Amaliabrug geopend

De Prinses Amaliabrug in de N246 bij Westknollendam is in september feestelijk geopend door Jan Jorna, directeur van Dura Vermeer Infra Noord West en Adnan Tekin, gedeputeerde Mobiliteit van de provincie Noord-Holland. De Prinses Amaliabrug is de 3e brug die is aangesloten op de bediencentrale in Heerhugowaard.  

Lees verder
Prinses Amaliabrug
 
 
 
Brug Vrouwenverdriet bij Westzaan
Vrouwenverdriet

De volgende brug die wordt aangesloten aan de bediencentrale is Vrouwenverdriet. Waar komt de naam vandaan? De brug Vrouwenverdriet is vernoemd naar de buurt in Westzaan waar de brug ligt, in de gemeente Zaanstad. De naam van de buurt verwijst waarschijnlijk naar een oude herberg die daar rond 1630 heeft gestaan en waar gravers van de Nauernasche vaart geregeld bier dronken. De vrouwen van de werkers werden er verdrietig van dat hun mannen al hun verdiende loon opdronken in de herberg voordat ze thuiskwamen met hun loonzakje.

 
 
Planning 2019 en 2020

Dit najaar wordt de brug Vrouwenverdriet in Westzaan aangesloten. Begin volgend jaar volgen de Alkmaarsebrug bij Middenmeer, de Kogerpolderbrug bij West-Graftdijk, en de Waardbrug bij Kolhorn. Vanaf maart sluiten we de Vlotbrug ’t Zand, de Elsbroekerbug, de Schalkwijkerbrug en de Burgervlotbrug aan. De planning van de bruggen en sluizen die in de 2e helft van 2020 worden aangesloten is nog niet bekend. 

 
 
 
 
Colofon

Deze digitale nieuwsbrief is een uitgave van programma en project centrale bediening bruggen en sluizen van de provincie Noord-Holland. 

Heb je vragen over of naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Neem dan contact op met het Servicepunt Provincie Noord-Holland, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail servicepunt@noord-holland.nl

Bent u nog geen abonnee? Hier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief centrale bediening bruggen en sluizen.