headerafbeelding
  duinpolderweg - donderdag 29 maart 2018  
 
> In deze nieuwsbrief.....
> 450 zienswijzen ingediend over voorlopig Voorkeursalternatief Duinpolderweg (vVKA)
> iReport ingezet bij Duinpolderweg
> Positief toetsingsadvies over MER Duinpolderweg
 
 
In deze nieuwsbrief.....

informeren wij u over de stand van het aantal zienswijzen dat is ingediend. Ook kunt u de terugblik van de inloopbijeenkomst op 23 januari er nog eens op nalezen. Wij lichten de iReport methodiek toe die gebruikt is om de resultaten van de Planstudie overzichtelijk weer te geven.
Verder heeft de Commissie m.e.r haar toetsingsadvies van de MER Duinpolderweg aan het bevoegd gezag uitgebracht. Ook de Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit (PAL) van Zuid-Holland en de Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling (ARO) van Noord-Holland gaven hun advies.

 
 
 
450 zienswijzen ingediend over voorlopig Voorkeursalternatief Duinpolderweg (vVKA)

Burgers, ondernemers, belangengroepen en overheden hebben rond de 450 zienswijzen ingediend. Een zienswijze geeft de mogelijkheid tot inspraak op, in dit geval het voorlopig Voorkeursalternatief Duinpolderweg (vVKA) en de uitkomsten van de PlanMERstudie. Over de inhoud kunnen wij nog niets zeggen, dat gebeurt in de nota van beantwoording. En eerlijk gezegd zijn wij nog niet zover, want we zijn volop bezig om de zienswijzen te ordenen en om antwoorden te formuleren voor deze nota van beantwoording. Duidelijk is wel dat dat de belangrijkste onderwerpen uit de gesprekken tijdens de informatiebijeenkomst ook terugkomen in de zienswijzen.

Lees hier de terugblik op de Informatieavond
 
 
iReport ingezet bij Duinpolderweg

Het iReport is een middel om de omgeving overzichtelijke informatie te geven over complexe opgaven. Met enkele muisklikken is bijvoorbeeld relevante kennis over varianten op huisniveau zichtbaar. Als lezer hoef je geen dikke rapporten en bijlagen meer te combineren om de specifieke effecten in te zien.

Wendy Scheuten, projectmanager RoyalHaskoning DHV: “We hebben iReport ingezet bij de informatiebijeenkomst over de Duinpolderweg. Dat werkte heel handig voor bezoekers en voor ons. Voorheen moesten bezoekers door dikke mappen bladeren of verschillende themakaarten vergelijken. Nu laten we de verschillende varianten en de effecten op perceel niveau in een handomdraai zien.

Het iReport werkt met korte teksten ter ondersteuning van illustraties en kaarten. Met een paar muisklikken kun je precies zien wat het voornemen is, wat er gaat gebeuren en wat het effect is. En niet alleen tijdens informatiebijeenkomsten, maar ook thuis is alles eenvoudig terug te lezen."
 


Het iReport sluit aan bij de behoefte van bezoekers om informatie digitaal ter beschikking te hebben en de diepte in te gaan op het punt waar men dat nodig vindt. Het is de voorloper van een geheel digitale MER ”, zegt Bert Grotenhuis, projectmanager bij de provincie Noord-Holland. "Wij gebruiken het ook voor presentaties aan adviescolleges en bestuurders. Ook voor hen is het belangrijk dat zij met een iReport over informatie op maat en op detailniveau beschikken om de effecten van de alternatieven te kunnen beoordelen."
 

Lees verder
 
 
 
 
Positief toetsingsadvies over MER Duinpolderweg
De Commissie m.e.r., een onafhankelijke commissie die adviseert over de inhoud van milieueffectrapporten, heeft het toetsingsadvies van de MER Duinpolderweg uitgebracht. Ook de Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit (PAL) van de provincie Zuid-Holland en de Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling (ARO) van Noord-Holland kwamen met hun advies. Lees de adviezen op de website van de Duinpolderweg
 
 
 
Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van het project Duinpolderweg (provincies Zuid- en Noord-Holland).

 

Heeft u deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wilt u zich inschrijven? Dat kan hier.

 
twitter Twitter