headerafbeelding
  HOV Schiphol-Oost - dinsdag 5 december 2017  
 
> Update werkzaamheden Schiphol-Oost
> Vertraging
> Dienstregeling vanaf 10 december
> Vragen of klachten?
 
 
Update werkzaamheden Schiphol-Oost

Het zal u niet ontgaan zijn dat de werkzaamheden rondom het project HOV Schiphol-Oost al enige tijd stilliggen. Achter de schermen worden flinke vorderingen gemaakt om het werk zo snel mogelijk weer te kunnen hervatten. Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de laatste stand van zaken en de route van de lijnbussen in het gebied per 10 december a.s.

Wij stellen het op prijs als u deze informatie, waar van toepassing, verspreidt binnen uw eigen organisatie.

 
 
Vertraging

Afgelopen zomer lieten wij u weten dat het project vertraging oploopt. Onvoorziene verontreiniging in de bodem is één van de belangrijkste oorzaken.

Verontreiniging
In het werkgebied zijn de stoffen PFOS en PFOA aangetroffen in de bodem. De aangetroffen concentraties zijn laag en leveren géén gevaar op voor de omgeving. Omdat er is geen landelijk beleid is voor het verwerken van deze gronden, is recentelijk provinciaal én gemeentelijk beleid vastgesteld. Dit beleid stelt ons in staat een permanente oplossing te zoeken voor het verwerken en afvoeren van de grond die vrijkomt bij de aanleg van de busbaan. Verschillende scenario’s worden momenteel onderzocht.

Planning
Omdat de vertraging van de werkzaamheden ook invloed heeft op andere projecten in de regio, is afstemming met de planning van deze projecten opnieuw noodzakelijk. Zo voorkomen we dat er op te veel plekken tegelijk verkeershinder ontstaat. Het is daarom nog niet mogelijk om aan te geven wanneer de werkzaamheden worden hervat.

Wij houden u de komende tijd met onze Nieuwsbrief op de hoogte.

 

 
 
 
Dienstregeling vanaf 10 december

De vertraging van de werkzaamheden heeft ook gevolgen voor de dienstregeling van de bussen per 10 december 2017. Connexxion rijdt vanaf dan met de nieuwe lijn 180; dit is één van de nieuwe hoogfrequente ringlijnen op Schiphol. Tot de nieuwe haltes op de Fokkerweg klaar zijn zet Connexxion de komende maanden een tijdelijke, extra pendeldienst in: lijn 193. Deze lijn rijdt vanaf Schiphol Knooppunt Noord naar Schiphol Oost Zuideinde in een kwartierfrequentie. Op Knooppunt Noord sluit deze lijn aan op diverse lijnen, o.a. richting Schiphol Plaza.

Voor meer informatie over de nieuwe dienstregeling verwijzen wij u naar de website van Connexxion: www.connexxion.nl/aml. Plan uw reis op www.9292.nl of download de dienstregeling van lijn 193/180 op www.connexxion.nl/dienstregeling. Let daarbij wel op dat u een datum invoert ná 10 december.

Tijdelijke situatie Schiphol-Oost: lijn 180 en pendeldienst lijn 193

 
 
 
 
Vragen of klachten?

Met algemene vragen over het project HOV Schiphol-Oost kunt u ook contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail HOVSchipholOost@noord-holland.nl

Mocht u vragen hebben over de werkzaamheden dan kunt u terecht bij de aannemer Van Gelder – Mobilis in de keet op het terrein tegenover het Transpolis-gebouw, aan de Piet Guilonardweg. U kunt ook bellen of mailen. E-mail: HOVSO@vangelder.com, telefoonnummer (24/7): 088 - 11 54 550.

Bent u nog geen abonnee? Hier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief HOV Schiphol-Oost.

De busbaan HOV Schiphol-Oost is een initiatief van de Vervoerregio Amsterdam en de provincie Noord-Holland, in samenwerking met Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer .
 
 
 
Colofon

Nieuwsbrief HOV Schiphol-Oost is een uitgave van de provincie Noord-Holland, Directie Beheer en Uitvoering, sector Realisatie Infrastructuur.