headerafbeelding
  HOV Schiphol-Oost - vrijdag 27 juli 2018  
 
> Update HOV Schiphol-Oost
> Busbaan HOV Schiphol-Oost wordt gedeeltelijk afgebouwd
> Wat betekent dit voor reizigers?
> Toegangspassen
> Vragen of klachten?
 
 
Update HOV Schiphol-Oost

De werkzaamheden aan het project HOV Schiphol-Oost zijn eind maart weer opgestart. Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de laatste stand van zaken.

Wij stellen het op prijs als u deze informatie, waar van toepassing, verspreidt binnen uw eigen organisatie.

 
 
Busbaan HOV Schiphol-Oost wordt gedeeltelijk afgebouwd

Eén van de deelprojecten van HOV Schiphol-Oost wordt voorlopig niet gerealiseerd. De aanleg van de busbaan langs de Fokkerweg bij Schiphol-Oost wordt uitgesteld. In verband met de planning van andere infrastructurele werken in de regio kan het project niet tijdig gerealiseerd worden. Alle overige deelprojecten worden de komende maanden afgerond. Eind 2018 kan R-net lijn 180 grotendeels over de geplande route gaan rijden.

Deelprojecten
Het project HOV Schiphol-Oost bestaat uit meerdere deelprojecten, waaronder de busbaan vanaf de Walaardt Sacréstraat via het Stationsplein tot aan de Piet Guilonardweg, de fly-over en de busbaan langs de Fokkerweg.

Nu de aanleg van de busbaan langs de Fokkerweg is uitgesteld wordt de fly-over aangesloten op de bestaande rijbanen van Fokkerweg. De bus zal hier de komende jaren meerijden met het verkeer. Langs de Fokkerweg worden ter hoogte van de Southern Crossstraat en Zuideinde/P65 bushaltes aangelegd.

Aanleg busbaan op Schipol-Oost


Regionale afstemming
Het project HOV Schiphol-Oost ligt in een gebied waar de komende jaren veel noodzakelijke werkzaamheden aan wegen en knooppunten gepland staan, zoals het groot onderhoud aan de N231 Bosrandweg/Legmeerdijk en de snelweg A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. In de regio maken wegbeheerders afspraken die ervoor zorgen dat projecten binnen vooraf bepaalde perioden (tijdsloten) worden uitgevoerd. Zo voorkomen we dat ergens als gevolg van wegwerkzaamheden onnodig verkeershinder ontstaat en de bereikbaarheid onder druk komt te staan.

Mogelijk zal de aanleg van de busbaan op de Fokkerweg pas ná 2023 plaatsvinden. De provincie onderzoekt de komende tijd de verschillende scenario’s. De beslissing over de voortgang van het project vindt begin oktober 2018 plaats.

 
 
 
Wat betekent dit voor reizigers?

De provincie werkt op dit moment aan de realisatie van de nieuwe haltes langs de Fokkerweg. Zodra de haltes gereed zijn kunnen reizigers naar het technisch areaal van Schiphol-Oost reizen met R-net lijn 180. De tijdelijke pendeldienst lijn 193 die nu over het technisch areaal van Schiphol rijdt wordt dan opgeheven.

Naar verwachting blijft de pendeldienst de tot eind oktober nog rijden. Reizigers worden door de provincie en de vervoerder Connexxion tijdig op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen en wat dit betekent voor hun reis.

 
 
 
Toegangspassen
Medewerkers van het technisch areaal Schiphol-Oost die met lijn 180 gaan reizen en gebruik gaan maken van de nieuwe haltes Southern Crosstraat en Zuideinde/P65 dienen in het bezit te zijn van een toegangspas/Schipholpas. Het Schipholterrein is vanaf de nieuwe haltes alleen bereikbaar via tourniquets met een paslezer. Reizigers met een Schipholpas of een KLM pas kunnen met die pas gebruikmaken van de tourniquets. Reizigers die met andere passen toegang krijgen tot het technisch areaal dienen een nieuwe pas aan te vragen bij Peter de Jong van KLM.
Voor de aanvraag van een andere pas is het belangrijk rekening te houden met een langere aanvraagtijd. De benodigde tijd om een nieuwe pas aan te vragen kan in uiterste gevallen ongeveer zeven weken bedragen.
 
 
 
 
Vragen of klachten?

Mocht u vragen hebben over de werkzaamheden dan kunt u terecht bij Van Gelder – Mobilis in de keet tegenover het Transpolis-gebouw, aan de Piet Guilonardweg. U kunt ook bellen of mailen. E-mail: hovso@vangelder.com, telefoonnummer (24/7): 088 - 11 54 550.

Met algemene vragen over HOV Schiphol-Oost kunt u ook contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail hovschipholoost@noord-holland.nl

Bent u nog geen abonnee? Hier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief HOV Schiphol-Oost.

De busbaan HOV Schiphol-Oost is een initiatief van de Vervoerregio Amsterdam en de provincie Noord-Holland, in samenwerking met Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer.
 
 
 
Colofon

Nieuwsbrief HOV Schiphol-Oost is een uitgave van de provincie Noord-Holland, Directie Beheer en Uitvoering, sector Realisatie Infrastructuur.