headerafbeelding
  N242 Leeghwaterbrug - woensdag 4 december 2019  
 
 
 
Werkzaamheden in beeld

Het afbouwen van de Leeghwaterbrug verloopt voorspoedig. De planning van de aannemer wordt nog steeds goed gevolgd. Hopelijk zit het winterse weer dit jaar ook een beetje mee. Al heeft de aannemer in de planning natuurlijk wel rekening gehouden met een aantal onwerkbare dagen. Welke belangrijke werkzaamheden er op de planning staan lees je in dit bericht.

Lees verder
Leeghwaterbrug
 
 
 
Ondernemers en gedeputeerde in gesprek over de bereikbaarheid van omgeving Alkmaar

De ondernemers uit gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk kwamen op uitnodiging van gedeputeerde Adnan Tekin (Mobiliteit en Bereikbaarheid) van de provincie Noord-Holland op dinsdag 26 november bij elkaar. De avond ging over de Leeghwaterbrug N242, de N243 en de bereikbaarheid van de regio Alkmaar.

Lees verder
Ondernemers in gesprek met gedeputeerde Adnan Tekin
 
 
 
Beweegbare brugdek op z'n plek
In de nacht van 14 op 15 oktober is  er een mooie mijlpaal bereikt. Het beweegbare deel van de brug is namelijk op z’n plek gezet. Dat leverde mooie beelden op. Nadat de aannemer het brugdek op z’n plek had ingehesen is er die week ook hard gewerkt aan het monteren van het nieuwe brugdek, daarbij is 160 ton aan ballastgewichten aangebracht in een ballasttank en is het brugdek afgelast. Hiervoor is maar liefst 500 meter lasdraad gebruikt. De brug is vervolgens rechtop gezet, zodat de scheepvaart er weer door kan varen. Het brugdeel blijft open staan tot de weg opengesteld kan worden voor het verkeer. De fietsbrug is inmiddels ook weer op z’n plek gezet.
Brugdek komt aan op z'n eind bestemming
 
 
 
Vaartijden pontje

Op verzoek van de gebruikers van het pontje zijn de vaartijden aangepast. Vanaf september is het pontje vanaf 6.15 uur in plaats van 6.30 uur gaan varen. Gebruikers gaven aan dat dat kwartiertje voor veel mensen net helpt om op tijd op hun werk te komen. Medewerkers van de provincie spraken veel pontgebruikers toen zij kanjer-koeken uitdeelden. Op deze manier bedankte de provincie de pontgebruikers voor hun geduld. Dit werd erg gewaardeerd en zo ontstonden er ook nog goede ideeën.

Uitdelen kanjer-koeken
 
 
 
Colofon

U heeft zich aangemeld voor de digitale nieuwsbrief Leeghwaterbrug N242, uitgave van de provincie Noord-Holland. Het doel van deze nieuwsbrief is u te informeren over de laatste stand van zaken en de bereikte mijlpalen van de Leeghwaterbrug.
Indien u deze brief niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich op elk moment uitschrijven.  

Heeft u vragen over deze nieuwsbrief? Neem dan contact op met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail servicepunt@noord-holland.nl.

Bent u nog geen abonnee? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

 
facebook Facebook