headerafbeelding
  Trajectonderhoud N246-N244 - vrijdag 14 februari 2020  
 
> Trajectonderhoud N246-N244
> Ingebruikname Kogerpolderbrug door wegverkeer
> Terugblik montage beweegbaar brugdek
> Vooruitblik tot einde project
> De Kogerpolderbrug terug van weggeweest!
> Resultaten enquête
> Informatie en vragen
 
 
Trajectonderhoud N246-N244

Ook de nieuwe Kogerpolderbrug is in gebruik! Terug van weggeweest… Bent u er al overheen gereden?

 

We houden u en anderen graag op de hoogte van de werkzaamheden. Kent u mensen in uw omgeving die de nieuwsbrief nog niet ontvangen? Stuur hem door! Dan lezen zij ook het meest recente nieuws. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via de website.

 
 
Ingebruikname Kogerpolderbrug door wegverkeer

Zaterdagochtend 8 februari om 7.00 uur was het zover, de eerste auto’s reden over de nieuwe Kogerpolderbrug. De komende periode verwijderen we de tijdelijke brug en brengen we het kruispunt met verkeerslichten terug. Daarna wordt de nieuwe Kogerpolderbrug ook voor de scheepvaart in gebruik genomen.


In de zomer van 2019 zijn we gestart met het bouwen van de tijdelijke brug en het slopen van de oude brug. In een periode van een aantal maanden hebben we een nieuwe brug gebouwd, die kan er voor de komende jaren weer tegenaan!

 

Informatie voor scheepvaart

Tot en met 22 februari geldt bij de Kogerpolderbrug nog een doorvaarhoogtebeperking van 3,80 meter, omdat de tijdelijke brug er dan nog ligt. Van 22 februari tot en met 15 maart wordt de Kogerpolderbrug wel bediend voor scheepvaart, buiten de spitsuren. Vanaf 16 maart zijn alle beperkingen voorbij en wordt de brug weer bediend zoals u dat gewend was. Voor meer informatie kunt u kijken bij de scheepvaartberichten op vaarweginformatie.

 
 
 
Terugblik montage beweegbaar brugdek

Op zaterdag 23 november 2019 hebben wij het beweegbare brugdek van de nieuwe Kogerpolderbrug gemonteerd. Het brugdek kwam per schip aan op de plaats van bestemming, na een tocht vanuit Sumar (Friesland), over het IJsselmeer, door het centrum van Alkmaar naar de Kogerpolderbrug.

 

Tijdens deze tocht moest het brugdek staand worden vervoerd, omdat het brugdek qua breedte anders niet door bruggen en sluizen kon. Met een hoogte van 27 meter was het gevaarte in de verre omtrek te zien. Na montage volgde een periode van het afmaken van resterende werkzaamheden en uitvoering testen van de nieuwe brug.

 
 
 
Vooruitblik tot einde project

Met de ingebruikname van de nieuwe Kogerpolderbrug zijn de werkzaamheden van project Trajectonderhoud N246-N244 in een ver gevorderd stadium. Hierbij een overzicht van de werkzaamheden die nog plaatsvinden:

Halverwege maart                   

Terugbouwen kruispunt N246-N244 met verkeerslichten. Aanbrengen definitief asfalt kruising N246-N244 en het laatste gedeelte van de N246.

Eind maart                              

Inrichten laatste deel parallelweg bij rotonde De Woude, zodat de Middelweg aangesloten wordt op de nieuwe rotonde.

 
 
 
De Kogerpolderbrug terug van weggeweest!

In dit filmpje blikken we terug op de vernieuwing van deze bijzondere brug die al sinds 1960 een echte verbinder is. Dit filmpje is mede mogelijk gemaakt dankzij de beelden van Stefan Gorthuis.

 
 
 
Resultaten enquête

In de vorige nieuwsbrief hebben wij u gevraagd een enquête in te vullen over dit project. In die enquête hebben wij gevraagd naar uw tevredenheid als omwonende of weggebruiker. Aan de mensen die een enquête hebben ingevuld, bedankt! Uit de enquête kwam een gemiddeld tevredenheidscijfer van een 7,7. In de opmerkingen kwam meerdere keren naar voren dat de omleidingen tijdens afsluitingen niet duidelijk waren. Hier besteden we extra aandacht aan bij de totstandkoming van het bordenplan bij volgende afsluitingen. Ook spraken meerdere mensen hun complimenten uit over de informatievoorziening en het werk van Dura Vermeer. Die reacties sturen wij door naar onze aannemer, bedankt voor de complimenten!

 
 
 
 
Informatie en vragen

Informatie over het project is te vinden op www.InfoN246.nl en via Facebook. Een actueel overzicht van stremmingen en andere scheepvaartmaatregelen is te vinden op www.vaarweginformatie.nl. Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met Servicepunt Provincie Noord-Holland via 0800 – 0200 600 (gratis) of via e-mail servicepunt@noord-holland.nl.

 
 
 
Colofon

De nieuwsbrief Trajectonderhoud N246 - N244 (Alkmaar) is een uitgave van de provincie Noord-Holland. Meer informatie via www.infoN246.nl. Volg ons ook via Facebook

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.