headerafbeelding
  Trajectonderhoud N246-N244 - donderdag 17 oktober 2019  
 
> Trajectonderhoud N246-N244
> Nieuw asfalt voor de N244
> Weekendafsluitingen Provincialeweg (N246) tussen Middelweg (Starnmeer) en Woudhaven (Kogerpolder)
> Veilig werken langs de weg
> Werkzaamheden bij de Kogerpolderbrug
> Informatie en vragen
 
 
Trajectonderhoud N246-N244

De nieuwe Prinses Amaliabrug is in gebruik! Ondertussen is de Kogerpolderbrug gesloopt en werken we door met de bouw van de nieuwe Kogerpolderbrug.

We houden u en anderen graag op de hoogte van de werkzaamheden. Kent u mensen in uw omgeving die de nieuwsbrief nog niet ontvangen? Stuur hem door! Dan lezen zij ook het meest recente nieuws. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via de website.

 
 
Nieuw asfalt voor de N244

We gaan het asfalt vervangen van de N244. Het betreft het stuk tussen de kruising met de N242-N243 (nabij de Leeghwaterbrug) in Alkmaar en de aansluiting met de N246-Kogerpolderbrug bij het Alkmaardermeer. Tijdens de werkzaamheden is dit deel van de N244 afgesloten voor het autoverkeer. De fietsers worden omgeleid. Het pontje Akersloot vaart tijdens de afsluiting niet.

Er wordt gewerkt in de herfstvakantie vanaf vrijdag 18 oktober 20.00 uur tot en met maandag 28 oktober 5.00 uur. De N244 is echter nu al afgesloten door de olie die op het wegdek terecht is gekomen na het ongeluk van woensdagochtend. Voordat de rijbaan weer opengesteld kan worden voor doorgaand verkeer moet het gladde deel van de rijbaan vervangen worden. Besloten is om deze werkzaamheden te combineren met het vernieuwen van het asfalt.

We adviseren weggebruikers de spits zo veel als mogelijk te mijden, de reistijd kan oplopen tot zo’n dertig minuten.

⇒ Wist je dat we voor de N244 7.600 ton asfalt nodig hebben? Dat zijn 253 vrachtauto’s vol!

Meer informatie
 
 
 
Weekendafsluitingen Provincialeweg (N246) tussen Middelweg (Starnmeer) en Woudhaven (Kogerpolder)

We leggen een rotonde aan ter hoogte van De Woude. In de nieuwe situatie kan verkeer uit de richting van De Woude of uit de Starnmeer veiliger invoegen op de N246. Voor deze werkzaamheden is een gedeelte van de N246 twee weekenden afgesloten. De afsluiting geldt tussen de afslag Middelweg (Starnmeer) en Woudhaven (Kogerpolder). Fietsers kunnen doorfietsen.

De weekendafsluitingen zijn van vrijdag 1 november 20.00 uur tot maandag 4 november 5.00 uur en het weekend daarop, van vrijdag 8 november 20.00 tot maandag 11 november 5.00 uur. Het doorgaande verkeer kan tijdens de weekendafsluiting omrijden via de A7 of de A9. De Woude blijft bereikbaar vanuit de richting Markenbinnen. De Starnmeer is bereikbaar via de Middelweg.

⇒ Wist je dat we in dit project 65 km markering aanbrengen? Dat is iets meer dan de afstand van Amsterdam naar Rotterdam!


 
 
 
Veilig werken langs de weg

Werken langs de weg neemt risico’s met zich mee. Het liefst sluiten we de weg af, als we aan het werk gaan. Wij doen ons best om wegafsluitingen zo goed mogelijk te communiceren, via borden, tekstkarren en social media. Toch zijn er altijd weggebruikers die verrast worden door de afsluiting. Dat brengt frustraties met zich mee en in sommige gevallen, agressief gedrag naar onze medewerkers. Laten we ons samen inzetten voor een veilige afronding van dit project!

Voor onze veiligheid en de veiligheid van de weggebruiker hebben wij de maximumsnelheid op sommige plaatsen aangepast naar 50 km/uur. Deze maximumsnelheid wordt regelmatig overschreden.

 
 
 
Werkzaamheden bij de Kogerpolderbrug

De werkzaamheden aan de Kogerpolderbrug vorderen gestaag. Zeker vanuit de lucht is al goed te zien hoe de nieuwe brug haar vorm aanneemt!


⇒ Wist je dat de zwaarste onderdelen die we in z’n geheel aanbrengen 63 ton per stuk wegen? Dat is net zo zwaar als ruim tien olifanten!

 
 
 
 
Informatie en vragen

Informatie over het project is te vinden op www.InfoN246.nl en via Facebook. Een actueel overzicht van stremmingen en andere scheepvaartmaatregelen is te vinden op www.vaarweginformatie.nl. Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met Servicepunt Provincie Noord-Holland via 0800 – 0200 600 (gratis) of via e-mail servicepunt@noord-holland.nl.

 
 
 
Colofon

De nieuwsbrief Trajectonderhoud N246 - N244 (Alkmaar) is een uitgave van de provincie Noord-Holland. Meer informatie via www.infoN246.nl. Volg ons ook via Facebook

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.