headerafbeelding
  Trajectonderhoud N246-N244 - vrijdag 22 november 2019  
 
> Trajectonderhoud N246-N244
> Werkzaamheden kruispunt Noorddijk
> Timelapse De Woude
> Terugblik op het asfalteren van de N244
> Tevredenheidsonderzoek: wat vindt u van de communicatie?
> Informatie en vragen
 
 
Trajectonderhoud N246-N244

De nieuwe rotonde ter hoogte van De Woude is in gebruik! En de N244 is voorzien van nieuw asfalt. Ondertussen werken we hard door aan de bouw van de nieuwe Kogerpolderbrug.

 

We houden u en anderen graag op de hoogte van de werkzaamheden. Kent u mensen in uw omgeving die de nieuwsbrief nog niet ontvangen? Stuur hem door! Dan lezen zij ook het meest recente nieuws. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via de website.

 
 
Werkzaamheden kruispunt Noorddijk

Om de verkeersveiligheid en de doorstroming van de Provincialeweg N246 bij Westknollendam te verbeteren richt de provincie Noord-Holland het kruispunt ter hoogte van de Noorddijk in Westknollendam opnieuw in. Hiervoor wordt de N246 tussen de Ned Benedictweg (Wormerveer) en de Starnmeerdijk (Starnmeer) afgesloten.

 

Komend weekend is de N246 dicht van vrijdag 22 november 20.00 uur tot maandag 25 november 5.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

 
 
 
Timelapse De Woude

Maandagochtend 11 november was het zo ver, de nieuwe rotonde bij De Woude werd in gebruik genomen. In twee weekendafsluitingen is de rotonde aangelegd. Verkeer van en naar De Woude kan nu veiliger invoegen op de N246.

 
 
 
Terugblik op het asfalteren van de N244

Bent u in de afgelopen periode al over de N244 tussen de Kogerpolderbrug en Alkmaar gereden? Dan heeft u ongetwijfeld gemerkt dat u over nieuw asfalt heen reedt. In de periode van 18 tot en met28 oktober hebben we 10 dagen lang, 24 uur per dag doorgewerkt om de klus te klaren. Daarnaast hebben we ter hoogte van het pontje van en naar Akersloot een verkeersdrempel aangelegd en is de maximale snelheid teruggebracht naar 50 km per uur, om een veilige oversteek voor fietsers te maken.

 

De aanloop naar het werk ging niet helemaal zoals gepland. Door een ongeluk tussen twee auto's op de N244 een dag voordat we zouden starten hebben we uit veiligheidsoverwegingen de weg eerder moeten afsluiten. Er was namelijk olie op het wegdek terecht gekomen. Ondanks meerdere reinigingen, bleek dat over een lengte van 200 meter de rijbaan te glad bleef. Omdat dit deel van de rijbaan vervangen moest worden hebben we dit meteen gecombineerd met de asfalteerwerkzaamheden.
Uiteindelijk kon de N244 maandagochtend 28 oktober weer open. Met deze nieuwe laag asfalt kan de weg er voorlopig weer even tegenaan.

 

Bezoek gedeputeerde Adnan Tekin

Donderdagavond 24 oktober heeft gedeputeerde Adnan Tekin van de provincie Noord-Holland een bezoek gebracht aan het project N246-N244. Hij wilde graag met eigen ogen zien hoe het werk vorderde. Het bezoek bestond uit twee delen. Het eerste deel was een presentatie van onder andere aannemer Dura Vermeer over de uitvoering van de werkzaamheden. Daarna ging het gezelschap naar buiten om te kijken bij het asfalteren van de N244 tussen Alkmaar en de Kogerpolderbrug. Adnan Tekin was blij te horen dat de werkzaamheden volgens planning verliepen en dat de weg op tijd weer open kon.

 
 
 
Tevredenheidsonderzoek: wat vindt u van de communicatie?

U zult het gemerkt hebben: de afgelopen periode is hard gewerkt aan de N246. De provincie en aannemer zijn daarom benieuwd: hebben we u goed en tijdig op de hoogte gehouden van de werkzaamheden? Hebben we u snel genoeg geïnformeerd als het allemaal net even anders liep dan we dachten? Laat het ons weten via de tevredenheidsenquête. Invullen kost ongeveer 5 minuten. Met uw reactie kunnen we de communicatie verder verbeteren.

Klik hier om de enquête in te vullen.

 
 
 
 
Informatie en vragen

Informatie over het project is te vinden op www.InfoN246.nl en via Facebook. Een actueel overzicht van stremmingen en andere scheepvaartmaatregelen is te vinden op www.vaarweginformatie.nl. Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met Servicepunt Provincie Noord-Holland via 0800 – 0200 600 (gratis) of via e-mail servicepunt@noord-holland.nl.

 
 
 
Colofon

De nieuwsbrief Trajectonderhoud N246 - N244 (Alkmaar) is een uitgave van de provincie Noord-Holland. Meer informatie via www.infoN246.nl. Volg ons ook via Facebook

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.