headerafbeelding
  N516 Groot onderhoud - donderdag 2 maart 2017  
 
> Volg de N516
> Aannemer geeft een slinger aan de weg langs werkzaamheden
> Start werk aan duikerbrug
> Check uw route via N516Beter.nl
> Op de koffie bij Radio 9 Oostzaan
> Meer informatie
 
 
Volg de N516

De werkzaamheden aan de Thorbeckeweg in Zaanstad en de Kolkweg in Oostzaan (N516) zijn te volgen via social media. Naast Facebook en Twitter, kunt u via de WhatsApp-berichtenservice op de hoogte blijven van de belangrijke ontwikkelingen. Door een app met de tekst “N516 AAN” te sturen naar 06 177 527 93 (voeg dit nummer eerst toe aan uw contacten) ontvangt u belangrijke berichten over het werk.

 
 
Aannemer geeft een slinger aan de weg langs werkzaamheden

Sinds februari 2017 nemen we de N516 op de schop. De provincie Noord-Holland voert preventief onderhoud uit aan de verbindingsweg tussen Zaandam-Zuid en Oostzaan en de A8. Weggebruikers hebben daar overdag nog weinig van gemerkt. Vanaf 13 februari 2017 hebben we 4 nachten per week gewerkt aan voorbereidende werkzaamheden rondom het kruispunt Westkolkdijk-Ambacht en bij de duikerbrug over de Zaanse Zuidervaartwatering. Door in de nacht te werken is hinder voor het verkeer beperkt gebleven. Tot nu toe is alleen tijdens het aanbrengen van zand en kappen van bomen een omleiding ingesteld.
De zij- en middenberm is voorzien van tijdelijke verharding en de bermen worden voorbereid voor de toekomstige wegverbredingen rondom het kruispunt. Langs de weg staan nu zakken met zand (big bags). De zandzakken blijven enkele maanden staan om de grond eronder extra te belasten. Hierdoor voorkomen we dat de grond na het aanbrengen van het nieuwe asfalt gaat zakken en het asfalt op de overgang van de bestaande weg en de verbreding na aanleg gaat scheuren. Zo wordt er dus ook ‘gewerkt’ als we er niet zijn. 


Links de slinger, rechts de big bags gevuld met zand

De voorbereidende werkzaamheden zijn zo voorspoedig verlopen dat al in de nacht van 28 februari op 1 maart 2017 een tijdelijke slinger in de Thorbeckeweg ter hoogte van de duikerbrug over de Zaanse Zuidervaartwatering in gebruik is genomen. Voor de veiligheid van u als weggebruiker en de wegwerkers is de slinger zo aangelegd dat u er met 50 km/u goed doorheen kunt rijden.
Er blijven overdag 4 rijstroken beschikbaar. De ervaring leert dat de weggebruiker even moet wennen aan de nieuwe situatie en er in het begin vertraging kan ontstaan. Check daarom de www.N516Beter.nl voor een eventueel snellere route. Naar verwachting kunt u na de gewenningsperiode doorrijden zoals u gewend bent.

 
 
 
 
Start werk aan duikerbrug

Begin maart 2017 is gestart met het verwijderen van asfalt ter hoogte van de duikerbrug over de Zaanse Zuidervaartwatering.
Nu kan de aannemer het eerste deel van de duikerbrug verwijderen en opnieuw opbouwen. Hier is ruimte voor omdat het verkeer door de slinger rijdt. Over de verdere bouw van deze duikerbrug leest u meer in de volgende nieuwsbrief.

Sloop en nieuwbouw van duikerbrug
 
 
 
Check uw route via N516Beter.nl

Een van de beperkingen rond wegwerkzaamheden is dat weggebruikers ervaren dat ze vertraging oplopen maar geen idee hebben hoe lang dat duurt. Daarom is de aannemer op zoek gegaan naar een hulpmiddel. De website www.N516Beter.nl geeft u actuele reisinformatie. Afhankelijk van uw bestemming, Industrieterrein of centrum Zaandam, geeft de website aan welke route de minste reistijd heeft. Zo kunt u zien of er vertraging is op de Thorbeckeweg, de Kolkweg, op de N203 of op de S155 (Heijermansstraat-Wibautstraat).
De website geeft de actuele reistijd aan per route, u kunt zelf bepalen of u bijvoorbeeld eerder of later vertrekt of kiest voor een van de alternatieve routes. Op de website kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief en ook een reactie over de werkzaamheden achterlaten, bijvoorbeeld over onduidelijke bebording of gevaarlijke situaties.

De kaarten op de website tonen een alternatieve route met reistijd
 
 
Op de koffie bij Radio 9 Oostzaan

In het programma ‘Daar is de koffie’ van Radio 9 Oostzaan komt omgevingsmanager Froukje Oostra regelmatig in de live-uitzending. Zij geeft op maandagochtend tussen 09.05 uur en 09.15 uur tekst en uitleg over de voortgang van de werkzaamheden aan de N516 en beantwoordt vragen van de luisteraars. Radio 9 zendt uit via de ether op 106.4 en via de kabel op 103.3. Maar ook kunt u luisteren via internet op www.radio9oostzaan.nl.



Piet Knollema (rechts) en Rob IJlstra (links) in de studio van Radio 9

 
 
 
 
Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.InfoN516.nl.

U kunt ons ook bereiken via email: infoN516@noord-holland.nl.

Volg ons ook via Facebook, Twitter en
via Whats app 06-177 527 93.

Actuele reisinformatie vindt u via www.N516Beter.nl.

 
 
 
Colofon

De nieuwsbrief N516 Groot onderhoud is een uitgave van de provincie Noord-Holland. Redactie: Directie Beheer en Uitvoering, sector Realisatie Infrastructuur.

Aan dit voortgangsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.