headerafbeelding
  N516 Groot onderhoud - maandag 28 augustus 2017  
 
> Volg de N516
> Weekendwerkzaamheden september
> Terugblik werkzaamheden N516
> Enquête hinderbeleving
> Planning
> Blijf geïnformeerd
 
 
Volg de N516

De werkzaamheden aan de Thorbeckeweg in Zaanstad en de Kolkweg in Oostzaan (N516) zijn te volgen via social media zoals Facebook en Twitter. Wij hebben ook een WhatsApp-berichtenservice. Stuur een app met de tekst “N516 AAN” naar 06 177 527 93 (voeg dit nummer eerst toe aan uw contacten) en u ontvangt alle belangrijke berichten over de werkzaamheden aan de N516.

 
 
Weekendwerkzaamheden september

In het weekend van vrijdag 8 september van 20.00 uur tot maandag 11 september 05.00 uur is de N516 afgesloten voor verkeer vanaf de Ambacht-Oostzanerdijk/Westkolkdijk tot aan het kruispunt met de Wibautstraat. In dit weekend brengt de provincie op dit weggedeelte een nieuwe asfaltdeklaag aan. Ook worden de laatste werkzaamheden aan de duikerbrug uitgevoerd. Doorgaand verkeer op de N516 (Thorbeckeweg) is daarom niet mogelijk. Alle bestemmingen aan de N516 zijn bereikbaar, met uitzondering van de Total benzinepomp, die is gesloten.

Deze afsluiting geeft ernstige verkeershinder. De provincie heeft daarom de volgende omleidingsroutes ingezet: 

• Verkeer vanuit Beverwijk en het westelijk deel Zaandam in de richting van
   Amsterdam/Purmerend/Oostzaan wordt omgeleid via de provinciale weg S152-
   Vincent van Goghweg-Prins Bernhardplein naar de A7.
• Verkeer vanuit Oostzaan dat naar Zaandam/Zaanstad wil wordt via de A8-A7-Prins
   Bernhardplein-S155 (Heijermansstraat-Wibautstraat) omgeleid.


De kaart met de omleidingsroutes in groot formaat kunt u vinden op www.InfoN516.nl

 
 
 
Terugblik werkzaamheden N516

Sinds maart 2017 voert aannemer Heijmans in opdracht van provincie Noord-Holland werkzaamheden uit aan de N516. Voor het werk aan de duikerbrug – de nieuwe buis om water onder de weg door te laten stromen - is gebruik gemaakt van een slinger in de weg. Deze slinger zorgde gelukkig voor weinig verkeershinder.

In de weekenden tussen 24 juni en 17 juli moest het verkeer echter omrijden wegens de werkzaamheden aan de aansluitingen rondom de A8. Het eerste weekend was Rijkswaterstaat bezig met de aansluiting richting Amsterdam. In het weekend van 1 juli werkte Heijmans aan de aansluiting van de Verlengde Stellingweg en Westkolkdijk. Doordat er nog veel verkeer van en naar de A8 reed en de verkeerssituatie was aangepast, ontstonden er files. Ook gingen automobilisten in discussie met verkeersregelaars en werden aangegeven omleidingsroutes niet gevolgd. Dit zorgde voor nog meer oponthoud en filevorming op en rond de N516.

In de weekenden van 8 en 15 juli reed het verkeer beter door. Doordat er geen verkeer van de A8 kon komen was de verkeersdrukte ook een stuk minder en weggebruikers waren meer gewend aan de omleiding. Op 17 juli kon het verkeer van de nieuwe kruispunten, met veranderde indeling en daarop afgestelde verkeerslichten, gebruik maken. Na de zomervakantie zal blijken of de aanpassingen tot de gewenste verbeterde doorstroming leiden.


 

 
 
 
Enquête hinderbeleving
In februari 2016 heeft de provincie aan 1000 automobilisten op de N516 gevraagd of ze hun mening wilden geven over het werk en de communicatie rondom de werkzaamheden aan de N516. De respons was heel hoog en de gemiddelde waardering kwam uit op een 6,2. Tijdens de afgelopen maanden hebben we de enquête nog 3 keer uitgezet. Ondanks de werkzaamheden zijn de weggebruikers positiever over de weg; vooral de informatievoorziening wordt hoog gewaardeerd.

Direct na het weekend van 11 september 2017 en ook eind oktober 2017 versturen we opnieuw enquêtes. De uitkomsten van de enquêtes geven ons inzicht hoe de weggebruiker de hinder van de werkzaamheden beleeft. Deze informatie gebruiken wij bij toekomstige wegwerkzaamheden. 
 
 
 
Planning
De werkzaamheden in het weekend van 8 tot 11 september 2017 zijn de laatste grote werkzaamheden. In de weken daarna voert de aannemer nog enkele kleine restwerkzaamheden uit. Naar verwachting ondervindt het verkeer daar weinig hinder van. Tot dusver loopt het project Groot onderhoud N516 volgens planning en is het project eind 2017 afgerond.
 
 
 
 
Blijf geïnformeerd

Heeft u vragen over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met het Servicepunt Provincie Noord-Holland via 0800 - 0200 600 (gratis) of mail naar infoN516@noord-holland.nl. 
Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.InfoN516.nl.

Volg ons ook via Facebook, Twitter en via Whats app 06 177 527 93.

Actuele reisinformatie vindt u via www.N516Beter.nl.

 
 
 
Colofon

De nieuwsbrief N516 Groot onderhoud is een uitgave van de provincie Noord-Holland. Redactie: Directie Beheer en Uitvoering, sector Realisatie Infrastructuur.

Aan dit voortgangsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.