headerafbeelding
  Omgevingsvisie NH2050 - zondag 14 januari 2018  
 
> Inleiding
> Van Koers naar Visie
> 8 februari: werkcongres Philharmonie, Haarlem
> Meer dan 10.000 likes voor Jouw Noord-Holland!
> Bouw mee aan de nieuwe Omgevingsverordening
> Planning Omgevingsvisie NH2050
 
 
Inleiding

De Omgevingswet treedt over een aantal jaar in werking. Daarom stelt Provincie Noord-Holland in vier fases, samen met stakeholders en inwoners, de Omgevingsvisie NH2050 op. Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de voortgang van zowel de omgevingsvisie als de Omgevingswet.

 
 
 
Van Koers naar Visie

Provinciale Staten hebben 18 december 2017 de Koers NH2050 definitief vastgesteld. Een mijpaal in het proces naar de omgevingsvisie! Aankomende maanden gaan we van Koers naar Visie. Samen met de andere overheden, marktpartijen, kennisinstellingen, belangenorganisaties en de inwoners van Noord-Holland geven we invulling aan de koers: balans tussen economische groei en leefbaarheid. Middels ontwerpateliers, een groot werkcongres op 8 februari en via de facebookpagina Jouw Noord-Holland. Naar verwachting gaat de concept omgevingsvisie juni 2018 ter inzage en wordt de Omgevingsvisie NH2050 eind oktober 2018 vastgesteld.

 
 
 
8 februari: werkcongres Philharmonie, Haarlem

Om van koers tot visie te komen wordt 8 februari een groot werkcongres georganiseerd. Genodigden zijn alle burgemeesters & wethouders, statenleden, raadsleden en de algemene en dagelijkse besturen van de waterschappen van Noord-Holland. Maar ook afgevaardigden van marktpartijen, kennisinstellingen en belangenorganisaties. De uitnodigingen zijn inmiddels verstuurd. Mocht u deze niet hebben ontvangen, maar u denkt wel hierbij aanwezig te moeten zijn? Laat het dan ons weten via omgevingsvisie@noord-holland.nl.

 

 
 
 
Meer dan 10.000 likes voor Jouw Noord-Holland!

Halverwege december 2017 is de facebookpagina Jouw Noord-Holland over de 10.000 likes heen gegaan. Inmiddels gaan we zelfs al richting de 11.000 likes! We zijn erg blij met de betrokkenheid van de inwoners van Noord-Holland bij de totstandkoming van de omgevingsvisie. Kijk ook eens op de pagina en geef jouw mening!

 
 
Bouw mee aan de nieuwe Omgevingsverordening
De belangrijkste onderwerpen uit de Omgevingsvisie worden verankerd In de nieuwe Omgevingsverordening van de provincie. Deze vervangt alle bestaande verordeningen die betrekking hebben op de leefomgeving zoals de PRV, de Provinciale Milieuverordening, de Waterverordeningen en de Landbouwverordening.

De provincie ziet het opstellen van een integrale Omgevingsverordening als kans om dingen anders aan te pakken, in de geest van de Omgevingswet en zoals omschreven in de Omgevingsvisie. Kans om te benoemen welke regels goed werken, het gesprek aan te gaan over de vraag waarom we bepaalde zaken in een verordening geregeld hebben en te verkennen wat we kunnen doen.

Wij gaan in de eerste helft van 2018 graag met u in gesprek over de nieuwe Omgevingsverordening.

Meer weten?
Meer weten over de Omgevingsverordening en hoe u hieraan kunt bijdragen? Neem dan contact op met Sanne Ruijs, ruijss@noord-holland.nl.
 
 
 
Planning Omgevingsvisie NH2050

 
 
 
 
Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Provincie Noord-Holland in het kader van de Omgevingsvisie NH2050.

 
facebook Facebook
twitter Twitter