headerafbeelding
  Omgevingsvisie NH2050 - woensdag 21 december 2016  
 
> Inleiding
> Eerste fase omgevingsvisie klaar
> NH2016: staat van de provincie
> Welk onderwerp vindt u belangrijk?
> Omgevingswet
> Planning Omgevingsvisie NH2050
 
 
Inleiding

In 2019 treedt de Omgevingswet in werking. Daarom stelt Provincie Noord-Holland in vier fases, samen met stakeholders en inwoners, de Omgevingsvisie NH2050 op. Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de voortgang.

 
 
 
Eerste fase omgevingsvisie klaar

Gedeputeerde Staten hebben 13 december de ‘Verkenningen NH2050’ vrijgegeven als start voor het gesprek met de buitenwereld. Een feitelijk document dat inzicht geeft in de trends, ontwikkelingen en opgaven die op de provincie afkomen. Dit is het gemeenschappelijke vertrekpunt voor het verdere participatieproces. Het document kunt op de website downloaden.

Lees verder
 
 
 
NH2016: staat van de provincie

Verkenningen NH2050 geeft inzicht in de trends, ontwikkelingen en opgaven die op Noord-Holland afkomen. Met de omgevingsvisie kijken we naar de toekomst, maar Noord-Holland bestaat al. NH2016 geeft inzicht hoe het er nu voor staat met Noord-Holland op tal van vlakken als bevolkingssamenstelling, toeristische trekpleisters, voorzieningen, verkeerstromen e.d.

Lees verder
 
 
 
Welk onderwerp vindt u belangrijk?

In Verkenningen NH2050 staan de mogelijke effecten van trends, ontwikkelingen en opgaven op de leefomgeving van Noord-Holland beschreven. Maar wat vinden inwoners van Noord-Holland nu belangrijke thema's? Tot het eind van het jaar loopt er een facebook campagne waarmee inwoners hun drie belangrijkste thema's kunnen aangeven.

Lees verder
 
 
Omgevingswet

De omgevingsvisie is een van de pijlers van de Omgevingswet. De andere pijlers zijn: interne werkwijze, digitalisering, sturingsfilosofie en de juridische pijler. Vanuit deze laatste pijler starten we in januari 2017 met de voorbereiding van de Omgevingsverordening. Hier gaan de bestaande provinciale verordeningen voor de fysieke leefomgeving in op. Tevens verkennen we samen met de waterschappen de betekenis en de kansen van de Omgevingswet voor de relatie tussen provincie en waterschappen. Voor meer informatie over de (juridische aspecten van) de Omgevingswet zie www.omgevingsweb.nl of stuur een mail naar Francien Kievits: kievitsf@noord-holland.nl.

 
 
 
Planning Omgevingsvisie NH2050

 
 
 
 
Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Provincie Noord-Holland in het kader van de Omgevingsvisie NH2050.

facebook Facebook
twitter Twitter