headerafbeelding
  Omgevingsvisie NH2050 - dinsdag 28 februari 2017  
 
> Inleiding
> Praat mee op jouwnoord-holland.nl
> Gezonde leefomgeving het belangrijkst
> Kabinet legt basis voor Nationale Omgevingsvisie
> Verkorte digitale versie Verkenningen NH2050 gereed
> Samen werken voor betere leefomgeving
> Planning Omgevingsvisie NH2050
 
 
Inleiding

In 2019 treedt de Omgevingswet in werking. Daarom stelt Provincie Noord-Holland in vier fases, samen met stakeholders en inwoners, de Omgevingsvisie NH2050 op. Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de voortgang.

 
 
 
Praat mee op jouwnoord-holland.nl

Vanaf 28 februari start de provincie met een 20 weken lang lopende facebookcampagne, gericht op de inwoners van Noord-Holland. Iedereen mag meepraten over de toekomst van Noord-Holland op www.jouwnoord-holland.nl. Hoe wil jij leven, wonen, werken en spelen? Nu, en in de toekomst? Dus like de facebookpagina en praat mee!

Lees verder
 
 
 
Gezonde leefomgeving het belangrijkst

Een gezonde leefomgeving, voldoende werkgelegenheid en voldoende woningen in de stad voor iedereen vinden Noord-Hollanders het belangrijkst als ze aan het jaar 2050 denken. De provincie heeft een onderzoek laten uitvoeren onder 1.586 Noord-Hollanders. De uitkomsten worden besproken in de publiekscampagne. Het gehele onderzoek is terug te vinden op de website.

Lees verder
 
 
 
Kabinet legt basis voor Nationale Omgevingsvisie

Ook in de toekomst moet ons land een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving bieden en economisch kunnen floreren. Daarom is het van belang om inzicht te hebben in de opgaven waar Nederland voor staat. Het kabinet heeft ingestemd met ‘De opgaven voor de Nationale Omgevingsvisie’. Deze startnota vormt een eerste stap naar een gedeelde visie op de omgeving en de te maken politieke keuzes voor de inrichting van Nederland.

Lees verder
 
 
 
Verkorte digitale versie Verkenningen NH2050 gereed

In Verkenningen NH2050 staan de belangrijkste trends en ontwikkelingen en de opgaven en dilemma’s die daaruit naar voren komen beschreven. Een gedegen en waardevrij document van maar liefst 64 pagina’s. Om het document toegankelijker te maken is er een verkorte digitale versie van gemaakt die doorlinkt naar de pdf.

Lees verder
 
 
Samen werken voor betere leefomgeving

Provincie, gemeenten en regionale uitvoeringsorganisaties willen er samen voor zorgen dat de invoering van de Omgevingswet in het voorjaar van 2019 een succes wordt. Op 19 januari gingen verschillende partijen in de provincie Noord-Holland tijdens een werkconferentie in gesprek over de gedragskant van de wet. Tijdens de bijeenkomst in het AFAS stadion in Alkmaar zochten zij naar de kansen en mogelijkheden voor het (samen)werken met de nieuwe Omgevingswet. Lees hier het digitale verslag.

 
 
 
Planning Omgevingsvisie NH2050

 
 
 
 
Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Provincie Noord-Holland in het kader van de Omgevingsvisie NH2050.

facebook Facebook
twitter Twitter