headerafbeelding
  Werkzaamheden Natuurgebied Waalenburg - maandag 3 december 2018  
 
> Laatste werk van 2018 in zicht
> Update werkzaamheden Waalenburg
> Rapportage nulmeting Waalenburg beschikbaar
> Luchtfoto: Kokerduiker
> Leerlingen krijgen verkeersles over dode hoek
> Afsluitingen: Burgerdijk
 
 
Laatste werk van 2018 in zicht

Combinatie Tessel werkt nog tot 20 december aan de randsloot. De wegen worden schoongemaakt en opgeruimd, om volgend jaar weer verder te gaan.

Dit is de laatste nieuwsbrief van het jaar en het is wellicht wat vroeg: maar alvast prettige feestdagen gewenst!

 
 
Update werkzaamheden Waalenburg

Komende weken

Naast de laatste loodjes aan de randsloot wordt deze week een kokerduiker aangevoerd en geplaatst onder De Staart. Daarnaast zijn er afsaltwerkzaamheden aan de Burgerdijk, die daarom tijdelijk afgesloten is.

Grondtransporten

Momenteel rijden twintig wagens rond, die grond afvoeren naar verschillende locaties op Texel. Combinatie Tessel werkt niet tijdens de kerstvakantie.

Geen transporten op vr-za-zo

Om de overlast voor weggebruikers op wisseldagen te beperken zijn er alleen grondtransporten van maandag t/m donderdag. Kijk voor de kaart met rij-routes op website van Combinatie Tessel.

 
 
 
 
Rapportage nulmeting Waalenburg beschikbaar

Voordat het werk in Waalenburg startte, is gedurende een jaar de grondwaterstand en het oppervlaktewater gemeten. Met de gegevens van een uitgebreid peilbuizennetwerk kan de zogenoemde ‘nulmeting’ worden vastgesteld: een referentiesituatie van de huidige situatie. De gegevens zijn nu beschikbaar.

Lees verder
 
 
 
Luchtfoto: Kokerduiker

Een luchtfoto van De Staart op 7 november. De 'kokerduiker', ookwel vaarduiker, ligt hier nog vrij maar is inmiddels afgewerkt. Tot aan de kerst wordt gewerkt om ook aan De Staart zo'n duiker te plaatsen.

Foto: Ton Zegers
 
 
 
Leerlingen krijgen verkeersles over dode hoek

We nemen allerlei maatregelen om het werk in Waalenburg veilig te laten verlopen, denk aan verkeersmaatregelen en borden. Combinatie Tessel heeft scholen aangeboden een dode hoek les te geven. Deze week waren weer 120 leerlingen aan de beurt. Ze konden zelf in de vrachtwagen zitten en ervaren wat een chauffeur ziet en vooral: wat hij NIET ziet! Het advies: houd altijd 3 meter afstand, zowel voor als achter de vrachtwagen.

 
 
 
Afsluitingen: Burgerdijk

Deze week zijn onder de Burgerdijk een aantal duikers geplaatst, dit zijn kokers die wateren met elkaar verbinden. De weg is inmiddels weer dichtgemaakt, en weer opengesteld voor verkeer. Deze week is de weg nog een keer afgesloten om het asfalt te repareren.

 
 
Nieuwsbrief Werkzaamheden Waalenburg

In deze nieuwsbrief informeren wij u over de werkzaamheden aan natuurgebied Waalenburg op Texel. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Combinatie Tessel en duren tot maart 2019. De randsloot is volgens planning gereed voor de kerstvakantie 2018.

Projectpagina
 
 
 
 
Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Programma Natuurontwikkeling Texel van de provincie Noord-Holland. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder bij een van onze projecten betrokken bent geweest.

Contact: natuurtexel@noord-holland.nl
Telefoon: 0800 0200 600.