headerafbeelding
  Werkzaamheden Natuurgebied Waalenburg - maandag 12 november 2018  
 
> Uitzichtpunt Weegeswaal bijna gereed
> Update werkzaamheden Waalenburg
> Werkzaamheden in beeld
> Luchtfoto: Nieuwe fietspad langs uikijkpunt Hertenkamp
> Buren van Waalenburg nemen kijkje
> Video: Waalenburg in 'Onze man op Texel'
 
 
Uitzichtpunt Weegeswaal bijna gereed
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het uitzichtpunt bij Weegeswaal. Dit is het derde nieuwe uitzichtpunt in Waalenburg. Een nieuwe mijlpaal, want samen met de nieuwe vogelkijkhut zijn dan alle recreatieve elementen gereed!
 
 
Update werkzaamheden Waalenburg

Komende weken

Er zijn nu vier kokerduikers geplaatst, de vijfde wordt op dinsdag 13 november bij Plassendaal geplaatst en de laatste komt bij De Staart. De komende weken wordt vanuit verschillende plekken verder gewerkt aan de randsloot, die naar verwachting in december klaar is.

Grondtransporten

Vanuit Waalenburg rijden de transporten zand naar Dros en naar de Waddenzeedijk (dijksectie 4) voor de dijkversterking. Deze week starten transporten richting 't Horntje.

Geen transporten op vr-za-zo

Om de overlast voor weggebruikers op wisseldagen te beperken zijn er alleen grondtransporten van maandag t/m donderdag. Kijk voor de kaart met rij-routes op website van Combinatie Tessel.

 
 
 
 
Werkzaamheden in beeld

Er is al veel afgerond in Waalenburg, momenteel wordt er dan ook voornamelijk gewerkt aan de randsloot en kokerduikers. Op de foto: de laatste hand wordt gelegd aan uitzichtpunt Weegeswaal. Bekijk alle foto's in het fotoalbum.

Bekijk het fotoalbum
 
 
 
Luchtfoto: Nieuwe fietspad langs uikijkpunt Hertenkamp

Een luchtfoto van Ton Zegers, met onderin uitkijkpunt de Hertenkamp en rechtsbovenin een van de nieuwe kokerduikers. Het nieuwe fietspad loopt straks langs het uitkijkpunt, over de kokerduiker. Ook zien hoe het pad gaat lopen? Download hier de inrichtingskaart. Het fietspad is de gele stippellijn linksboven op de kaart.

Bekijk hier de inrichtingskaart van Waalenburg
Foto: Ton Zegers
 
 
 
Buren van Waalenburg nemen kijkje

Eind oktober kregen de buren van Waalenburg een tour langs een deel van de werkzaamheden. De wandeling begon bij de kiekcontainer aan de Nieuwlanderweg en leidde langs het werk aan de randsloot en uitkijkpunt Hertenkamp. Te zien was de kokerduiker waarover straks het nieuwe fietspad loopt en hoe de randsloot vordert. Ondanks de helaas druilerige dag, een hoge opkomst en informatieve dag.

 
 
 
Video: Waalenburg in 'Onze man op Texel'
In de serie 'Onze man op Texel' laat NH nieuws voor- en tegenstanders aan het nieuws. Deze keer: Jerome van Abbevé, boswachter van Natuurmonumenten op Texel. Jerome neemt verslaggever Ron Flens mee het gebied in en vertelt over de historie, werkzaamheden en toekomst. Bekijk hier de video
 
 
Nieuwsbrief Werkzaamheden Waalenburg

In deze nieuwsbrief informeren wij u over de werkzaamheden aan natuurgebied Waalenburg op Texel. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Combinatie Tessel en duren tot maart 2019. De randsloot is volgens planning gereed voor de kerstvakantie 2018.

Projectpagina
 
 
 
 
Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Programma Natuurontwikkeling Texel van de provincie Noord-Holland. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder bij een van onze projecten betrokken bent geweest.

Contact: natuurtexel@noord-holland.nl
Telefoon: 0800 0200 600.