headerafbeelding
  Werkzaamheden Natuurgebied Waalenburg - donderdag 13 september 2018  
 
> Natuurontwikkeling Waalenburg
> Update werkzaamheden Waalenburg
> Veelgestelde vragen: Wanneer gaat De Staart weer open?
> Werkzaamheden in beeld
> Luchtfoto: Randsloot deel 1
 
 
Natuurontwikkeling Waalenburg

In deze nieuwsbrief informeren wij u over de werkzaamheden aan natuurgebied Waalenburg op Texel. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Combinatie Tessel en duren tot maart 2019. De randsloot is volgens planning gereed voor de kerstvakantie 2018.

Naar de projectwebsite
 
 
Update werkzaamheden Waalenburg

Het eerste, breedste deel van de randsloot is gereed en de contouren van de gehele sloot zijn gegraven. En het is misschien niet zo zichtbaar, maar er draaien momenteel 12 kranen die vanaf verschillende locaties aan het werk zijn in Waalenburg.

Grondtransporten

De grond die vrij is gekomen bij de diverse graafwerkzaamheden is gebruikt om sloten te dempen en vervoerd naar omliggende percelen. De grond afkomstig van de randsloot bleek te nat om te worden vervoerd en ligt te 'drogen'. Er zijn daarom nog geen vrachtwagens richting de dijkverzwaring gereden.

Geen transporten op vr-za-zo

Om de overlast voor toerisme te beperken zijn er alleen grondtransporten van maandag t/m donderdag. Kijk voor de kaart met rij-routes op website van Combinatie Tessel.

Planning

De komende weken wordt voornamelijk gewerkt aan de randsloot en het opschonen van de noordelijke en zuidelijke kreek bij De Staart.

 
 
 
 
Veelgestelde vragen: Wanneer gaat De Staart weer open?

In verband met de werkzaamheden - die duren tot maart 2019 - is (o.a.) De Staart afgesloten. 

Als de werkzaamheden af zijn, in maart 2019, gaat De Staart weer open voor het verkeer. De weg door Waalenburg is dan opnieuw ingericht en heeft twee uitzichtpunten. De maximum snelheid is verlaagd van 80 km naar 60 km, en een deel 30 km zone. In de volgende nieuwsbrief meer over de nieuwe weg.

Heeft u een vraag?
Mail naar natuurtexel@noord-holland.nl

 
 
 
Werkzaamheden in beeld

Combinatie Tessel werkt op verschillende plekken met 12 kranen aan het graven van de randsloot, inmiddels ook te zien van de Nieuwlanderweg. Ook wordt gewerkt aan het krekengebied bij De Staart en aan het struingebied in het zuiden.

Bekijk het fotoalbum
 
 
 
Luchtfoto: Randsloot deel 1

Het begin de randsloot bij Plassendeel is grotendeels gereed. De sloot is hier het breedst en wordt steeds smaller richting het zuiden. Via deze sloot gaat uiteindelijk het omliggende water om het natuurgebied heen stromen. Binnen het natuurgebied komt een eigen watersysteem met alleen 'gebiedseigen' water.

Foto: Ton Zegers

 
 
 
Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Programma Natuurontwikkeling Texel van de provincie Noord-Holland. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder bij een van onze projecten betrokken bent geweest.

Contact: natuurtexel@noord-holland.nl
Telefoon: 0800 0200 600.