headerafbeelding
  Werkzaamheden Natuurgebied Waalenburg - vrijdag 24 augustus 2018  
 
> Natuurontwikkeling Waalenburg
> Let op: Grondtransport start maandag 27 augustus
> Afsluitingen en snelheidsbeperkingen
> Werkzaamheden in beeld
> Veelgestelde vragen
> Vogelkijkhut Westerkolk gereed
 
 
Natuurontwikkeling Waalenburg

In augustus 2018 zijn de graafwerkzaamheden in natuurgebied Waalenburg op Texel gestart. In deze nieuwsbrief informeren wij u tweewekelijks over de werkzaamheden.

Naar de projectwebsite
 
 
Let op: Grondtransport start maandag 27 augustus

De grond die uit de randsloot vrijkomt, wordt uit Waalenburg vervoerd. Vanuit de Zaandammerdijk – Plassendaal, waar nu wordt gegraven, met name richting de Waddenzeedijk en Rozendijk. Vanaf maandag 27 augustus start het transport. Vanaf dan is ook De Staart geheel afgesloten. 

Alleen transporten op maandag t/m donderdag
Om de overlast voor met name toerisme en fietsverkeer te beperken is er in principe alleen van maandag t/m donderdag transport.

Kijk voor de kaart met rij-routes op website van Combinatie Tessel.

 
 
 
 
Afsluitingen en snelheidsbeperkingen
In verband met de werkzaamheden - die duren tot maart 2019 - zijn De Staart, Polderweg en Westerboersweg afgesloten. Ter hoogte van het werkgebied geldt een snelheidsbeperking op de Nieuwlanderweg en Laagwaalderweg richting Oudeschild.

Op de dagen dat er géén grondtransport is worden snelheidsbeperkingen opgeheven, dit om onnodige overlast voor het regulier verkeer te beperken. De borden worden dan afgeplakt.

Kijk voor de kaart met wegafsluitingen en snelheidsbeperkingen op website van Combinatie Tessel.
 
 
 
Werkzaamheden in beeld

Combinatie Tessel is bij de hoek Zaandammerdijk – Plassendaal gestart met het graven van de randsloot. De planning is dat de deze voor de kerstvakantie in december is afgerond. In augustus en september wordt ook het krekengebied ten zuiden van De Staart gegraven en gewerkt aan het plasdrasgebied zuidelijk langs de Burgerdijk.

Bekijk het fotoalbum
 
 
Veelgestelde vragen

In deze rubriek beantwoorden wij de meestgestelde vragen die binnen komen. Heeft u een vraag over de nieuwe vogelkijkhut, de werkzaamheden of de natuur? Stuur deze dan naar: natuurtexel@noord-holland.nl

 
 
 
 
Vogelkijkhut Westerkolk gereed
De nieuwe vogelkijkhut bij de Westerkolk is gereed. Het ontwerp is uitgevoerd in duurzame materialen, en is de komende 20 jaar onderhoudsvrij. De vrijwilligers van de Vogelwerkgroep Texel en Natuurmonumenten mochten donderdag 23 augustus alvast een kijkje nemen. Als de werkzaamheden in Waalenburg gereed zijn, kan de hut ook echt in gebruik genomen worden.
 
 
 
Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Programma Natuurontwikkeling Texel van de provincie Noord-Holland. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder bij een van onze projecten betrokken bent geweest.

Contact: natuurtexel@noord-holland.nl
Telefoon: 0800 0200 600.