headerafbeelding
  Nieuwsbrief HOV Aalsmeer - Schiphol-Zuid - dinsdag 7 mei 2019  
 
> HOV Aalsmeer - Schiphol-Zuid
> Aanleg HOV Aalsmeer Schiphol-Zuid gegund aan Dura Vermeer
> Wat betekent de busbaan voor Aalsmeer?
> Meer informatie of vragen?
> Op de hoogte blijven?
 
 
HOV Aalsmeer - Schiphol-Zuid
De voorbereidingen voor de aanleg van de hoogwaardige openbaar vervoerverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid (HOVASZ) zijn in volle gang. Inmiddels is de aanbesteding van het werk afgerond. Met deze nieuwsbrief informeert de provincie Noord-Holland omwonenden, bedrijven in de omgeving en andere geïnteresseerden, over de voortgang van het project. 
 
 
Aanleg HOV Aalsmeer Schiphol-Zuid gegund aan Dura Vermeer

Provincie Noord-Holland gunt de aanleg van de hoogwaardige openbaarvervoerverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid (HOVASZ) definitief aan Dura Vermeer. De aannemer start zo spoedig mogelijk met het uitwerken van de bouwplanning en het ontwerp van de 4,6 kilometer lange busbaan en reconstructie van de Burgemeester Kasteleinweg (N196) te Aalsmeer.

Dura Vermeer heeft ingeschreven met een goed doordacht plan om risico’s te beheren en hinder te beperken en een duidelijke visie op samenwerking en communicatie. Naar verwachting zal de aannemer zich na de zomervakantie van 2019 aan de omgeving voorstellen en zijn plannen en planning presenteren. Dan wordt ook bekend wanneer de eerste schop in de grond gaat en waar de aannemer zal starten met de aanleg.

 

Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind 2021 afgerond.

 

Ga naar het nieuwsbericht
 
 
 
 
Wat betekent de busbaan voor Aalsmeer?

De ruim 4,5 kilometer lange busbaan tussen Schiphol-Zuid en Uithoorn loopt straks dwars door Aalsmeer. Benieuwd hoe de verkeerssituatie in Aalsmeer hierdoor gaat veranderen? Bekijk dan deze animatie.

 
 
Meer informatie of vragen?

Ga voor meer informatie naar de projectsite www.hovasz.nl. Hebt u een vraag over het project HOV Aalsmeer – Schiphol-Zuid? Stuur dan een mail naar hovasz@noord-holland.nl.

Op de hoogte blijven?

De provincie Noord-Holland stuurt geregeld een digitale nieuwsbrief over de voortgang van het project. Schrijf u nu in op www.hovasz.nl en volg ons op Twitter @hovasz.

 
 
Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de provincie Noord-Holland in samenwerking met de Vervoerregio Amsterdam en de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer en Uithoorn. Aan de informatie in deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.