Provincie Noord-Holland
 
Header HOVASZ
Nieuwsbrief HOV Aalsmeer - Schiphol-Zuid

In de najaarseditie van deze nieuwsbrief richten we de blik naar buiten. Esther Hooijmans van het IKC geeft een kijkje achter de schermen van de verkeerspraktijkles. Die volgden leerlingen bij de nieuwe rotonde Zwarteweg. Henk Kuiper vertelt dat hij erg blij is met de komst van het nieuwe busstation.

Ook delen we ingezonden foto's van Joop Oosterlaak en Wim Roodenburg en krijgt u een samenvatting van de eerste HOVASZ-tevredenheidsmeting.

Extra veiligheidsmaatregelen fietsers

Bij de Legmeerdijk leggen we een fietstunnel aan, die het veiliger en sneller maakt voor fietsers en ander langzaam verkeer. Zonder stoplichten kunnen ze straks in één keer doorrijden. Tot de fietstunnel er is, geldt een omleiding voor fietsers.
 Lees meer
 
  henk kuiper juiste formaat  
  Vier vragen aan de omgeving  
 

Wat vindt de omgeving van het project HOVASZ? Iedere nieuwsbrief komt een belanghebbende aan het woord in deze rubriek. Deze keer: Henk Kuiper, Aalsmeerder in hart en nieren en voormalig havenmeester van Fort Kudelstaart.

 
 
  Lees meer
 
  leerlingen triade  
  Verkeerspraktijkles leerlingen IKC  
 

In augustus 2019 is basisschool Triade begonnen in een nieuw gebouw, aan de Dreef in Aalsmeer. De school is ontstaan door een samenvoeging van twee locaties (Ophelialaan en Meervalstraat). De nieuwe locatie betekent dat veel leerlingen een nieuwe route fietsen.

 
 
  Lees meer
 
 
Regionalisering Facebookpagina: van HOVASZ naar Amstelland-Meerlanden

U heeft het misschien al gemerkt, de Facebookpagina voor HOVASZ is omgezet naar een regionale pagina voor het hele gebied van Amstelland en Meerlanden. Wat is de reden dat we dit als provincie doen?
 Lees meer
 
  Ondernemersgesprekken  
  Ondernemers zijn een belangrijke stakeholder voor het project HOVASZ. En Aalsmeer kenmerkt zich door het grote aantal ondernemers in deze gemeente. Daarom gaan we regelmatig met hen in gesprek.  
 
  Lees meer
 
  Werk in uitvoering  
  Op meerdere plaatsen is Dura Vermeer druk bezig met de aanleg van HOVASZ. Sinds de werkzaamheden aan de J.C. Mensinglaan zijn begonnen, ligt de N196 er voor het eerste echt ‘uit’ voor het verkeer.  
 
  Lees meer
 
 
Historische foto's N196

Op de oproep om ‘oude’ foto’s te sturen kregen we reacties van Joop Oosterlaak en Wim Roodenburg. Bedankt daarvoor! We hebben een hele verzameling foto's gekregen die we gaan delen.

 Lees verder