Provincie Noord-Holland
 
Header HOVASZ
Nieuwsbrief HOVASZ juli 2020

De aanleg van de hoogwaardige openbaarvervoerverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid (HOVASZ) is op 4 juli begonnen. In deze nieuwsbrief leest u meer over de werkzaamheden bij de Zwarteweg en over de fietsonderdoorgang bij de Aalsmeerderbrug.
Sander Jongkind, bedrijfsleider bij Muziekcentrum N201 geeft in de rubriek 'de omgeving over HOVASZ' antwoord op 4 vragen. Ook zijn we op zoek naar foto's van het tracé uit de vorige eeuw.

Start werkzaamheden HOVASZ bij Zwarteweg

Aan de start zijn maanden voorbereidingen vooraf gegaan door aannemer Dura Vermeer. Met resultaat, want op zaterdag 4 juli is gestart met de aanleg van de rotonde bij de Zwarteweg in Aalsmeer. 
 Lees verder
 
  stil hovasz starthandeling 560x300  
  Video digitale starthandeling HOVASZ  
 

Op 26 juni heeft de starthandeling voor het project HOVASZ plaatsgevonden. Deze keer via een digitale video, omdat een fysieke bijeenkomst niet mogelijk was vanwege Covid-19. De bestuurders van alle betrokken partijen hebben een korte toelichting gegeven over de start van het project.

De inwoners van Aalsmeer zijn ook online betrokken bij de start. Zij kunnen namelijk tot eind augustus ideeën posten voor de inrichting van de rotonde aan de Zwarteweg op de participatiewebsite. Het midden ervan heeft een groen ontwerp nodig dat past bij het bloemenimago van Aalsmeer.  

 
   Bekijk hier de video  
Vier vragen aan de omgeving

Wat vindt de omgeving van het project HOVASZ? Iedere nieuwsbrief komt een belanghebbende aan het woord. Deze keer: Sander Jongkind, bedrijfsleider bij Muziekcentrum N201.

 Lees meer
 
  fietsonderdoorgang 570  
  Fietsonderdoorgang Aalsmeerderbrug  
  Over het hele HOVASZ-traject verbeteren we de huidige fietspaden en leggen we nieuwe fietspaden aan. Om de veiligheid en doorstroming voor fietsers te verbeteren, komt er onder de Aalsmeerderbrug een fietsonderdoorgang.  
 
  Lees meer
 
 
Verkeerslessen IKC Triade

Aan de Zwarteweg ligt basisschool het IKC Triade. Nu de kruising een rotonde wordt met andere verkeersregels, biedt aannemer Dura Vermeer verkeerslessen en een WegWijsapp aan.

 Lees meer
 
  Inloopspreekuur telefonisch vanwege Corona  
 

Om de omgeving te woord te staan, organiseert aannemer Dura Vermeer een wekelijks inloopspreekuur. Tijdens dit inloopspreekuur kan de omgeving vragen stellen aan de omgevingsmanager.

Vanwege de Coronamaatregelen is het inloopspreekuur nu nog telefonisch, iedere woensdagmiddag 15.00 tot 16.00 uur op:
06 4339 8026.

Als de maatregelen versoepelen en het spreekuur weer een inloopspreekuur kan worden, volgt hier informatie over via de website HOVASZ en Facebook HOVASZ. Hier kan de omgeving ook reageren met vragen en suggesties. Dit kan verder via de mailbox.

 
     
 
 
  aalsmeerderbrug hist archief  
  Oproep: foto's gezocht uit 20e eeuw  
  HOVASZ gaat de Burgemeester Kasteleinweg een nieuw gezicht geven. Van een drukke provinciale weg wordt het nu een laan met ruimte voor veel groen. De weg is al vaker van gezicht veranderd door de jaren heen. Daarom zijn we op zoek naar foto's van vroeger. Hoe zag de Burgemeester Kasteleinweg eruit in de vorige eeuw? En de Aalsmeerderbrug? Heeft u foto's of ansichtkaarten die een beeld geven hoe de weg er vroeger uitzag, stuur die dan naar ons op. We plaatsen ze in een nieuwe rubriek in deze nieuwsbrief. Stuur de beelden als jpeg-bestand naar hovasz@noord-holland.nl.

Bron foto: historisch archief provincie Noord-Holland
 
     
 
 
 
 
 
Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de provincie Noord-Holland in samenwerking met de Vervoerregio Amsterdam en de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer en Uithoorn. Aan de informatie in deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Volg HOVASZ en/of de provincie

www.noord-holland.nl