headerafbeelding
  HOV Aalsmeer - Schiphol-Zuid - maandag 27 januari 2020  
 
> HOV Aalsmeer - Schiphol-Zuid
> Start voorbereidende werkzaamheden op 3 februari
> 175 nieuwe bomen in Aalsmeer
> Aanmelden tevredenheidspanel
> Factsheet HOV Aalsmeer - Schiphol-Zuid
> Terugblik inloopbijeenkomst
> Wat betekent de busbaan voor Aalsmeer?
> Meer informatie of vragen?
> Op de hoogte blijven?
 
 
HOV Aalsmeer - Schiphol-Zuid

Medio 2020 starten de werkzaamheden aan de Hoogwaardige OV-verbinding en de herinrichting van de Burgemeester Kasteleinweg, tussen Uithoorn, Aalsmeer en Schiphol-Zuid: HOVASZ. Aannemer Dura Vermeer voert in opdracht van de provincie Noord-Holland de werkzaamheden uit.

 

Met deze nieuwsbrief informeert de provincie Noord-Holland omwonenden, bedrijven in de omgeving en andere geïnteresseerden, over de voortgang van het project. 

 
 
 
Start voorbereidende werkzaamheden op 3 februari

Om ruimte te maken voor de aanleg van de busbaan tussen Uithoorn en Schiphol-Zuid en de herinrichting van de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer start aannemer Dura Vermeer op maandag 3 februari 2020 met het verwijderen van bomen en struiken. De kapwerkzaamheden duren ongeveer 3 weken.

 

De bomen en struiken staan op plaatsen langs de weg waar straks bijvoorbeeld nieuw wegdek, een rotonde of fietspad komt of die door de (graaf)werkzaamheden te beschadigd raken om veilig te blijven staan.

 

In dit nieuwsbericht leest u meer over de kap, de overzichtskaarten en verkeersmaatregelen.

In lichtgroen: te verwijderen bomen en/of struiken nabij Ophelialaan. In het nieuwsbericht vindt u alle overzichtskaarten.
 
 
 
175 nieuwe bomen in Aalsmeer
Voor de gekapte bomen in Aalsmeer komen zo’n 175 nieuwe bomen terug in het gebied. Ook komen er heesters tussen de bomen. De gemeente Aalsmeer heeft een groenplan voor de herinrichting van de Burgemeester Kasteleinweg gemaakt waarin de plaats van de nieuwe bomen globaal is vastgelegd. Zodra de nieuwe verkeerssituatie gereed is in 2021, worden de nieuwe bomen geplant in het projectgebied.
Artist Impression van rotonde Zwarteweg
 
 
 
Aanmelden tevredenheidspanel

Aannemer Dura Vermeer probeert de hinder tijdens de werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken en is benieuwd naar uw mening over hoe de werkzaamheden worden uitgevoerd. Of uw mening nu positief of negatief is, uw mening is belangrijk. Daarom kunt u zich nu aanmelden voor het tevredenheidspanel. Na het insturen van uw gegevens krijgt u tijdens de werkzaamheden periodiek een e-mail met een korte vragenlijst toegestuurd. 

 

Aanmelden
 
 
 
Factsheet HOV Aalsmeer - Schiphol-Zuid

Wilt u meer weten over de aanleg van de busbaan, de herinrichting van de Burgemeester Kasteleinweg en wat dit bijvoorbeeld betekent voor de leefbaarheid? In onze nieuwe factsheet vindt u alle projectinformatie én een globale planning van de werkzaamheden.

 

Download de factsheet (pdf, 177kB)
 
 
 
Terugblik inloopbijeenkomst

Ruim 200 bezoekers kwamen 19 november 2019 langs in het gemeentehuis van Aalsmeer voor de inloopbijeenkomst over HOV Aalsmeer - Schiphol-Zuid.

 

Bekijk de video en de foto’s voor een impressie van de avond.

 
 
 
Wat betekent de busbaan voor Aalsmeer?

De ruim 4,5 kilometer lange busbaan tussen Uithoorn en Schiphol-Zuid loopt straks dwars door Aalsmeer. Benieuwd hoe de verkeerssituatie in Aalsmeer hierdoor gaat veranderen? Bekijk dan deze animatie.

 
 
Meer informatie of vragen?

Ga voor meer informatie naar de projectsite www.hovasz.nl. Hebt u een vraag over het project HOV Aalsmeer – Schiphol-Zuid? Stuur dan een mail naar hovasz@noord-holland.nl.

Op de hoogte blijven?

De provincie Noord-Holland stuurt geregeld een digitale nieuwsbrief over de voortgang van het project. Schrijf u nu in op www.hovasz.nl en volg ons op Facebook of Twitter.

 
 
Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de provincie Noord-Holland in samenwerking met de Vervoerregio Amsterdam en de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer en Uithoorn. Aan de informatie in deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.