headerafbeelding
  hov in 't gooi - woensdag 4 september 2019  
 
> HOV in 't Gooi
> Komend weekend: geen treinen, wel werkzaamheden
> Bomenkap in Hilversum: de feiten op een rij
> Schetsontwerp Anna’s Hoeve en Monnikenberg
> Veiliger fietsen op 'Laapersrotonde'
>
 
 
HOV in 't Gooi

De komende jaren wordt er tussen Huizen en Hilversum een hoogwaardige OV-verbinding aangelegd. Zo kan iedereen die in 't Gooi woont of werkt, op tijd en filevrij reizen tussen beide locaties. HOV in 't Gooi is een project van de provincie Noord-Holland in nauwe samenwerking met ProRail en de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes en Hilversum. In deze nieuwsbrief vindt u alle actuele zaken op een rij. Voor meer informatie kijkt u op www.hovintgooi.nl.

 
 
 
Komend weekend: geen treinen, wel werkzaamheden
Tussen zaterdag 7 september (vanaf middernacht) en maandag 9 september 5.00 uur rijden er geen treinen tussen Hilversum en Amersfoort. Aannemer BAM start dan met de bouw van een tijdelijke overweg tussen de Oude Amersfoortseweg en de Mussenstraat. De spoorwegovergang op de Oosterengweg blijft dat weekend gewoon open voor verkeer.  Lees verder
 
 
Bomenkap in Hilversum: de feiten op een rij

Om ruimte te maken voor de vrije busbaan tussen de A27 en het station, de nieuwe weg parallel daaraan en de natuurbrug over de spoorlijn Utrecht-Amersfoort, worden er bomen gekapt. De aannemer gaat in principe medio september van start. Er loopt nog één bezwaarprocedure waarbij een voorlopige voorziening is aangevraagd. De rechter doet uiterlijk half september uitspraak.

Lees verder
 
 
 
 
Bloeiende heide
Schetsontwerp Anna’s Hoeve en Monnikenberg
Het schetsontwerp voor de uiteindelijke inrichting van de natuurgebieden Anna's Hoeve en Monnikenberg is klaar om delen. We zijn benieuwd naar uw reactie. Kom naar de bijeenkomst op maandag 9 september om 19.30 uur in de Lorentzschool. Iedereen is welkom. Lees verder
 
 
 
Veiliger fietsen op 'Laapersrotonde'

De reconstructie van de rotonde Utrechtseweg-Laapersweg in Hilversum afgelopen zomer, valt ook binnen het project HOV in ’t Gooi. Als straks de Oosterengweg wordt afgesloten voor de aanleg van busbaan en spooronderdoorgang, ontstaat er extra druk op de Hilversumse binnenwegen. Waar mogelijk verbeteren we vooruitlopend de doorstroming én de veiligheid. Deze rotonde stond hoog op het lijstje. 

 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze digitale nieuwsbrief wordt uitgegeven door de projectorganisatie HOV in ’t Gooi. Voor meer informatie over HOV in ’t Gooi mailt of belt u met: servicepunt@noord-holland.nl of 0800–0200 600.
 
facebook Facebook
twitter Twitter