Header HOV Gooi subbrand
 
Header HOV Gooi

De komende jaren wordt er tussen Huizen en Hilversum een hoogwaardige snelbusverbinding aangelegd. Zo kan iedereen die in 't Gooi woont of werkt, op tijd en filevrij reizen tussen beide locaties. HOV in 't Gooi is een project van de provincie Noord-Holland in nauwe samenwerking met ProRail en de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes en Hilversum. In deze nieuwsbrief vindt u alle actuele zaken op een rij. 

 
  Verkeer later dan gepland door onderdoorgang Hilversum  
 

De opening van de nieuwe spooronderdoorgang bij de Oosterengweg in Hilversum is naar verwachting 6 tot 10 maanden vertraagd. Hierdoor moeten automobilisten langer gebruik maken van de bestaande omleidingen. Voor wandelaars en fietsers opent de onderdoorgang in augustus volgend jaar. Om de impact voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken, worden nu de oplossingsrichtingen uitgewerkt. In het tweede kwartaal dit jaar is hierover meer bekend.

 
 
  Lees meer
 
  bpnieuw  
     
 
 
  rondleiding  
  Kijkje in de keuken van de bouw  
 
In deze digitale rondleiding geeft manager voorbereiding, Marc Draak een kijkje in de keuken bij de bouw van de fly-over, de natuurbrug en de spooronderdoorgang bij de Oosterengweg in Hilversum. Zo bent u in een kwartiertje weer helemaal up-to-date!

 
   Bekijk hier de video  
Infocentrum Riebeeckgalerij weer open!

Heeft u een vraag of suggestie, dan horen wij dat heel graag! U bent weer van harte welkom om op woensdag en vrijdag tussen 14.00 en 17.00 binnen te lopen in het informatiecentrum. Uiteraard zorgen wij ervoor dat dit coronaproof kan. Mocht u toch liever mailen of bellen, dan kan dat nog steeds via het Servicepunt van de provincie via servicepunt@noord-holland.nl of 0800 - 0200 600.
 
  Zorg voor veiligheid route Blaricum  
 

In Blaricum rijden de HOV-bussen straks mee met het gewone verkeer. Een veilige inpassing van dit busverkeer is voor zowel de provincie als de gemeente het uitgangspunt.
De route loopt via de Huizermaatweg, Bovenmaatweg, Aristoteleslaan, Stroomzijde en Stichtseweg. Met name de kruisingen op de Stroomzijde en de situatie aan de Gordiaanse Knoop worden nader op verkeerveiligheid bekeken. Deze actie vloeit voort uit een toets die door een onafhankelijk bureau is uitgevoerd. De gemeente heeft hierover regelmatig contact met een klankbordgroep met betrokken Blaricummers die graag meedenken over de uitwerking van de busroute.

 
     
  blaangep  
  Desondanks heeft een aantal bewoners onlangs hun zorg geuit over de veiligheid van met name overstekende kinderen op de Stroomzijde. Wij nemen deze zorg uiteraard zeer serieus en hebben deze ouders laten weten dat we graag met hen in gesprek gaan en hen goed op de hoogte houden van de stappen die we nemen.  
     
 
 
  Onderdoorgang = Alexiatunnel  
 

Graag stellen we u voor aan de Alexiatunnel, ofwel de nieuwe spooronderdoorgang bij de Oosterengweg in Hilversum. Nu wethouder Wolthers (verkeer) de onderdoorgang officieel heeft omgedoopt, gebruiken we deze koninklijke naam alvast op onze bouwtekeningen en impressies.

 
     
  alexiaaf  
     
 
 
  Huizen geeft ruimte aan HOV-busverbinding  
 

De gemeenteraad in Huizen heeft ingestemd met het plan voor de vernieuwing van de oost-west as, tussen het busstation en de Stroomzijde. Door knelpunten aan te passen, wordt de verkeerssituatie overzichtelijker en kan de bus snel en veilig richting Hilversum rijden. Als het allemaal meezit, start de uitvoering eind dit jaar. De aanpassingen die op stapel staan, zijn tot stand gekomen na uitgebreide consultatierondes met inwoners, ondernemers en instellingen over de HOV-bus in de afgelopen jaren. 

 
     
  uits  
  Het plan geeft daarnaast ook invulling aan de benodigde woningbouw in Huizen. Na weerstand van omwonenden over de voorgenomen woningbouwlocaties heeft de gemeenteraad besloten om daarover een aanvullend participatietraject op te starten.  
 
  Meer informatie
 
 
 
  Ontwerp Anna’s Hoeve en Monnikenberg klaar  
  De nieuwe inrichting voor de twee gebieden bestaat uit afwisselende natuur als heide, bos, zanderige open ruimten, poelen en natuurvriendelijke oevers. De aanpassingen zorgen ervoor dat dieren, die via de nieuwe natuurbrug de weg, busbaan en het spoor veilig zijn overgestoken, in een gebied komen waar zij zich thuis voelen. Naast de natuurmaatregelen komen er ook nieuwe wandelpaden en wordt de speelvijver opnieuw ingericht. Hierdoor verbeteren ook de recreatieve mogelijkheden.  
     
  ahaf  
  Deze aanpassingen in Anna's Hoeve en Monnikenberg horen bij de zogenoemde voltooiing van de Groene Schakel.  
 
  Meer over dit project
 
 
 
  HOV in ’t Gooi wint Bewuste Bouwers Trofee 2020  
 

Van de 427 aangemelde bouwplaatsen door heel Nederland, scoort het project het beste op veiligheid, duurzaamheid, omgevingsbewustzijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een mooie waardering voor het werk van Bam Infra!

 
     
  bbaagep  
     
 
 
  Hulp gezocht bij afstudeeronderzoek!  
  Student Marnick van Essen onderzoekt voor zijn studie Ruimtelijke ontwikkeling en mobiliteit aan de hogeschool Windesheim het gedrag van fietsers en voetgangers bij werkzaamheden. Hij onderzoekt drie projecten, waaronder ons project aan de Oosterengweg in Hilversum. Fietst of wandelt u regelmatig rondom het project? Dan helpt u enorm door deze korte enquête (5 minuten) in te vullen.  
 
  Klik hier voor de enquête
 
 
 
  Nieuw! HOV-podcast  
 

Bouwen in een druk bewoond gebied of juist in een populair wandelbos. Hoe doe je dat eigenlijk en waar moet je dan rekening mee houden? 

In de podcast 'Bouwen op een schoenveter' komt u meer te weten over het impactvolle project HOV in 't Gooi. In deze eerste twee afleveringen informeren wij u over de tijdelijke oversteek tussen de Mussenstraat en de Oude Amersfoortseweg én spreken wij de boswachter over de nieuwe natuurbrug op Anna's Hoeve. Nieuwe afleveringen verschijnen op de HOV-website, Spotify en facebook.

 
   Luister hier naar de eerste 2 podcasts  
Colofon

Deze digitale nieuwsbrief wordt uitgegeven door de projectorganisatie HOV in ’t Gooi. Meer informatie op www.hovintgooi.nl. Mailen en bellen via servicepunt@noord-holland.nl of 0800–0200 600.
Volg de provincie

www.noord-holland.nl
Aanmelden voor de nieuwsbrief