Header HOV Gooi subbrand
 
Header HOV Gooi

De komende jaren wordt er tussen Huizen en Hilversum een hoogwaardige snelbusverbinding aangelegd. Zo kan iedereen die in 't Gooi woont of werkt, op tijd en filevrij reizen tussen beide locaties. HOV in 't Gooi is een project van de provincie Noord-Holland in nauwe samenwerking met ProRail en de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes en Hilversum. In deze nieuwsbrief vindt u alle actuele zaken op een rij. Voor meer informatie kijkt u op www.hovintgooi.nl.

 
  spoordek560x300  
  Herfstvakantie: geen treinen tussen Hilversum en Baarn  
 

Van woensdag 14 oktober tot maandag 19 oktober rijden er geen treinen tussen Hilversum en Baarn. Deze treinvrije periode is nodig om ter hoogte van de Oosterengweg het voorgebouwde spoordek op zijn plaats te rijden. Bij Anna's Hoeve plaatst BAM de liggers ten behoeve van de natuurbrug en de fly-over. Er wordt gedurende 124 uur dag en nacht doorgewerkt.

Vanwege corona-maatregelen is het helaas niet mogelijk om rondleidingen te organiseren. In plaats daarvan kunt u de werkzaamheden dag en nacht volgen via onze livestream. 

 
 
  Klik hier voor livestream
 
 
Wat, wanneer en waar?

Op 14 oktober om 01.00 uur 's nachts start BAM met het verwijderen van het spoor ter hoogte van de Oosterengweg. Het spoordek zelf wordt met behulp van speciale transportwagens in de nacht van donderdag op vrijdag naar zijn definitieve locatie gereden.
 Lees meer
 
  kraan  
  Telescoopkraan  
  Om tijdens de treinvrije periode al het materieel op de juiste plek te krijgen, wordt er een enorme kraan geplaatst op de hoek Mussenstraat-Oosterengweg. Het gaat om een kraan van maar liefst 450 ton met een telescooparm die héél ver kan reiken. Zo krijgen we materialen ook aan de overkant van het spoor, zonder dat we gevaar lopen om de bovenleiding te raken.  
     
  ligger  
  Liggers  
  Voor de natuurbrug worden 44 liggers aangevoerd en voor de fly-over nog eens 12 stuks. Sommige liggers zijn bijna 30 meter lang. De vrachtwagens komen vanaf de A27 Hilversum binnen en draaien op de Weg over Anna's Hoeve bij bouwpoort 9 het bouwterrein op. Bij het Zandheuvelviaduct wordt het transport begeleid door een verkeersregelaar.  
     
 
 
  winnendontwerp  
  Bewoners kiezen ontwerp voor aankleding tunnel  
 

De wanden van toekomstige onderdoorgang voor fietsers en voetgangers bestaan straks uit stalen wanden die vanaf de achterzijde worden aangelicht. In de stalen wanden komen perforaties die samen een afbeelding laten zien.

Beeldend kunstenaar Louise Hessel heeft afgelopen zomer op basis van onderzoek en gesprekken met omwonenden drie ontwerpen gemaakt. De thema's natuur en bedrijvigheid staan centraal. We hebben eind augustus bewoners en belangstellenden gevraagd zich uit te spreken over de drie varianten. In totaal zijn er 160 stemmen uitgebracht. Maar liefst 91 stemmen gingen naar het ontwerp waarbij de drie afbeeldingen gecombineerd werden in één beeld. 

U zult nog even geduld moeten hebben voor u het ontwerp kunt bekijken. Pas als de onderdoorgang voor autoverkeer geopend is, gaat BAM aan de slag met de bouw van de tunnel voor 'langzaam verkeer'. 

 
     
 
Extra openstelling Infocentrum Riebeeckgalerij

Meer weten over bouwtechniek, planning, hoe de onderdoorgang straks functioneert of wat de komst van de natuurbrug betekent voor het recreëren in Anna's Hoeve? Kom dan op woensdag- of vrijdagmiddag naar het informatiecentrum in de Riebeeckgalerij. 

Er is een prachtige maquette gemaakt van de onderdoorgang op de Oosterengweg en we hebben het ontwerp voor Anna's Hoeve en Monnikenberg op een groot vloerkleed geprint. Ook vertonen we korte films die de toekomstige situatie inzichtelijk maken.  

In de herfstvakantie zijn we ook op zaterdag 17 oktober geopend. U bent welkom tussen 11.00 en 15.00 uur. Naast onze vaste voorlichter is er iemand van BAM aanwezig om technische werkzaamheden toe te lichten.

 
  bomenB  
  Onrust over bomen in Blaricum  
  Begin oktober zijn de ontwerpen van locaties in Blaricum waar infrastructurele aanpassingen nodig zijn, toegelicht aan de raad. Daarbij zijn ook vragen gesteld over de noodzaak om bomen te kappen. Dit heeft te maken met het verleggen van een watergang 
als gevolg van de komst van de P+R en de halteplaats bij de Stichtseweg. In overleg met Waternet wordt nu bekeken of er een alternatief mogelijk is waarbij de bomen behouden kunnen blijven.
 
 
  Lees meer
 
 
   
Een kunstburcht voor dassen? Natuuraannemer Ranox heeft de burcht begin september voor ons aangelegd en filmde het hele proces. youtu.be/mJWQI1TaZjA. Ontwerp is van stichting Das en Boom.
 
 Lees meer  
 
Colofon

Deze digitale nieuwsbrief wordt uitgegeven door de projectorganisatie HOV in ’t Gooi. Voor meer informatie over HOV in ’t Gooi mailt of belt u met: servicepunt@noord-holland.nl of 0800–0200 600.
Volg de provincie

www.noord-holland.nl