headerafbeelding
  hov in 't gooi - dinsdag 16 juli 2019  
 
> HOV in 't Gooi
> Rotonde Laapersweg op de schop
> BAM bouwt omgevingsvriendelijk
> Vrijwilligers bedankt!
> Parkeren rond Van Riebeeckvijver weer op orde
> Prettige vakantie!
>
 
 
HOV in 't Gooi

De komende jaren wordt er tussen Huizen en Hilversum een hoogwaardige OV-verbinding aangelegd. Zo kan iedereen die in 't Gooi woont of werkt, op tijd en filevrij reizen tussen beide locaties. HOV in 't Gooi is een project van de provincie Noord-Holland in nauwe samenwerking met ProRail en de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes en Hilversum. In deze nieuwsbrief vindt u alle actuele zaken op een rij. Voor meer informatie kijkt u op www.hovintgooi.nl.

 
 
 
Rotonde Laapersweg op de schop
Gedurende de zomerperiode wordt de rotonde Utrechtseweg-Laapersweg-Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum opnieuw ingericht. Het werk is op maandag 8 juli van start gegaan en is volgens planning op 23 augustus 2019 klaar. Om het werk snel en veilig uit te voeren, is het nodig de rotonde af te sluiten voor al het verkeer. Lees verder...
 
 
 
BAM bouwt omgevingsvriendelijk

BAM zorgt voor slimme oplossingen die de overlast beperken. Meest opvallend is de verkorte bouwtijd van de onderdoorgang op de Oosterengweg. Volgens planning is de Oosterengweg na anderhalf jaar (half oktober 2021) alweer open voor snelverkeer: een jaar korter dan gedacht.

 

Het bouwterrein wordt kleiner om ruimte te maken voor tijdelijke parkeerplaatsen voor omwonenden. Het zand uit de bouwkuip wordt met een persleiding richting Anna’s Hoeve afgevoerd: dat scheelt al gauw zo’n 1.000 vrachtwagens over de weg. Sowieso maakt het bouwverkeer zoveel mogelijk gebruik van hoofdwegen om omliggende woonwijken te ontlasten. Blij zijn we ook met de tijdelijke fietsbrug nabij de Riebeeck Galerij, zodat fietsers veilig de kortste route kunnen nemen naar het winkelcentrum.

 
 
 
Vrijwilligers bedankt!
Tussen april en juni jl. hebben vrijwilligers van de Vereniging Behoud Anna's Hoeve vijf kamsalamanders, één kleine watersalamander en enkele kikkers die waren achtergebleven in toekomstig werkgebied, alsnog in veiligheid gebracht. Lees meer...
 
 
Parkeren rond Van Riebeeckvijver weer op orde

Het werk in de straten rondom de Van Riebeeckvijver is klaar. In totaal zijn er 49 extra parkeerplaatsen gemaakt. Daarvan zijn er 24 bedoeld ter compensatie van parkeerplaatsen op de Oosterengweg die - tijdens de bouw van de tunnel - komen te vervallen. Het werk is zonder problemen verlopen: in plaats van klachten werden er complimenten uitgedeeld.

 

De verkeersdrempels in deze omgeving worden pas verwijderd als de Oosterengweg afgesloten is en de tijdelijke overweg Mussenstraat fungeert als alternatieve route voor nood- en hulpdiensten. In het najaar worden er op de hoek van de Compagnieweg en de Oude Amersfoortseweg nieuwe bomen en groen geplant. Het grasveld wordt al de komende weken ingezaaid.


 
 
 
 
Prettige vakantie!
Informatiecentrum HOV in ’t Gooi is in de zomervakantie gesloten voor publiek. Op woensdag 28 augustus om 14.00 uur zijn we weer present.

In de zomerperiode kunt u met vragen en meldingen terecht bij het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via servicepunt@noord-holland.nl of via 0800 - 0200 600. De projectorganisatie HOV in ’t Gooi werkt in bescheiden bezetting uiteraard gewoon door: er is altijd iemand beschikbaar om u verder te helpen.
 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze digitale nieuwsbrief wordt uitgegeven door de projectorganisatie HOV in ’t Gooi. Voor meer informatie over HOV in ’t Gooi mailt of belt u met: servicepunt@noord-holland.nl of 0800–0200 600.
 
facebook Facebook
twitter Twitter