Header HOV Gooi subbrand
 
Header HOV Gooi

De komende jaren wordt er tussen Huizen en Hilversum een hoogwaardige snelbusverbinding aangelegd. Zo kan iedereen die in 't Gooi woont of werkt, op tijd en filevrij reizen tussen beide locaties. HOV in 't Gooi is een project van de provincie Noord-Holland in nauwe samenwerking met ProRail en de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes en Hilversum. In deze nieuwsbrief vindt u alle actuele zaken op een rij. 

 
  Alle Transdev-bussen straks elektrisch  
 

Halverwege volgend jaar rijden álle Transdev bussen (voorheen Connexxion) in de Gooi en Vechtstreek uitstootvrij.

Bijkomend voordeel van de elektrische bussen, deze zijn ook nog eens heel stil! Voordat het zover is, wordt dit jaar op vier plekken in Hilversum en Huizen gewerkt aan de infrastructuur voor het opladen van de nieuwe bussen. De eerste elektrische bussen gaan in januari 2022 al de weg op. 

 
     
  jeroen1  
  De provincie en vervoerder Transdev hebben deze (concessie)afspraken over een uitstootvrije busdienst begin juli vastgelegd. Dit geldt vooralsnog alleen voor de Gooi en Vechtstreek, een primeur dus!  
     
 
Informatiecentrum 3 zomerweken gesloten

Het informatiecentrum in de Riebeekgalerij is van 26 juli tot en met 13 augustus gesloten. De werkzaamheden aan de Oosterengweg gaan tijdens de zomervakantie wél door. Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met het servicepunt via servicepunt@noord-holland.nl of 0800-0200600 (gratis).
 
  Na de zomer meer bekend over opening Alexiatunnel  
 

Zoals eerder aangegeven, opent de Alexiatunnel zes tot tien maanden later dan verwacht voor autoverkeer. We onderzoeken nu nog wanneer de onderdoorgang open kan en wat daarvoor nodig is. Daarbij staat de veiligheid voorop.

Na de zomervakantie verwachten wij nog onderzoeksresultaten, daarna weten we meer over de geplande opening. Ondertussen gaan de werkzaamheden in volle vaart verder. Bij de Oosterengweg is al het zand uit de bouwkuip gezogen en is het diepste punt (-15m) van de onderdoorgang bereikt. Ook is over de hele bodem onderwaterbeton gestort waardoor we nu een dichte (en extra stevige) tunnelbak hebben. Ook de andere onderdelen van het project, zoals de aanleg van de busbaan, de natuurbrug en de fly-over gaan zoals gepland.

 
     
  tunn  
  Hierdoor kunnen de bussen, zoals het er nu uitziet, nog steeds eind 2022 over de nieuwe busbaan tussen Hilversum en Huizen rijden.  
     
 
Gevaarlijke situatie, help ons!

Nog te vaak lopen (en spelen!) er mensen over ons bouwterrein bij de Oosterengweg in Hilversum. Dit lijkt onschuldig, maar is levensgevaarlijk! U kunt helpen! 
Ziet u onbevoegden, zonder veiligheidskleding op het bouwterrein, dus binnen de bouwhekken? Spreek hen dan aan of meldt het bij de politie via 0900-8844.
Alvast heel erg bedankt!

 
  Werk richting station Hilversum ingepland  
 

Nu het werk in de Oosterengweg in de volgende fase is gekomen, worden de werkzaamheden richting het station voorbereid. Voor bewoners op de Oude Amersfoortseweg, Stadhouderslaan, Sophialaan, Wilhelminalaan en het Wandelpad betekent dit dat het bouwverkeer in de loop van augustus flink toeneemt. Ook verwijderen we bij het Wandelpad de hekwerken en de groene heg. De moeraseiken blijven nog wel even staan totdat deze in het plantseizoen (november) hun nieuwe plek krijgen.

Informatiebijeenkomsten
De werkzaamheden worden op diverse bijeenkomsten toegelicht. Op woensdag 18 augustus (tussen 17.00-18.00 uur en tussen 19.00- 20.00 uur) in het infocentrum en op donderdagavond 19 augustus tijdens een online informatiesessie. 

 
     
  wNDLP  
 

Aanmelden is (ook voor online sessie) noodzakelijk! Dit kan via Servicepunt@noord-holland.nl, onder vermelding van ‘Aanmelding HOV-informatiebijeenkomst’, datum en tijdstip.

 
     
 
 
  Ambulance tijdelijk over werkterrein  
  Sinds deze week rijden ambulances over de recent aangelegde busbaan tussen het viaduct bij de Zandheuvelweg en het terrein van ziekenhuis Tergooi in Hilversum. Hierdoor verkorten de aanrijtijden van de ambulances aanzienlijk. Dit deel is nog bouwterrein, maar BAM Infra heeft maatregelen genomen zodat dit op werkdagen, tussen 07.00 en 19.00 uur toch veilig kan.  
     
  AMBUKL  
     
 
 
  Nieuwe veiligheidsmaatregelen route Blaricum besproken  
  Afgelopen week zijn in Blaricum de aanvullende veiligheidsmaatregelen voor de route van de HOV-bussen toegelicht aan de klankbordgroep en de gemeenteraad.
Zij konden zich vinden in het idee om de oversteekplaatsen overzichtelijker te maken en alleen bussen (geen auto's meer) te laten rijden over de Stroomzijde tussen de Gordiaanse Knoop en de rotonde Aristoteleslaan. Daarbij is de nadrukkelijke wens uitgesproken om de snelheid van 30 kilometer per uur op de Stroomzijde te handhaven. Het voorstel wordt besproken met de provincie, vervoerder Transdev en belanghebbenden zoals de hulpdiensten.
 
     
  STROOM2  
  In september worden de plannen ook besproken met de overige bewoners in de omgeving. Als alles meezit, neemt de gemeenteraad in oktober het besluit om deze plannen uit te voeren.  
     
 
 
  Beter bereikbaar Eemnes  
 

Op de afslag A27 bij Eemnes staat vaak file en het is druk op de Zuidersingel. Om het verkeer nu én in de toekomst in goede banen te leiden, verbreden we de afrit van de A27 aan de kant van Eemnes en passen we de inrichting van de Zuidersingel en de Verlegde Laarderweg aan. Ook komen er aan beide kanten van de snelweg bushaltes voor de HOV-bussen, inclusief parkeerplaatsen, fietspaden en fietsenstallingen. Hierdoor kunnen de inwoners van Eemnes en Laren straks gebruik maken van de frequente busverbinding in de regio, die ook in de spits op tijd rijdt. 

 
     
  EEMNB  
  Naar verwachting start de aanleg van de bushaltes en de reconstructie van de afrit en de wegen begin 2022. Na de zomer ontvangen omwonenden meer informatie over de plannen.  
     
 
 
  ‘Ik overzie alles op mijn specialistische uitkijkpost’  
 

De komende nieuwsbrieven leert u de HOV-werklieden wat beter kennen. Zij vertellen over zichzelf en hun werk in Hilversum. In dit eerste interview gaan we in gesprek met Ronnie.

Ronnie is kraanmachinist bij onderaannemer FL Liebregts B.V. die het grondwerk verzorgen. Ronnie zit hoog en droog op de traverse. Hij vertelt vanuit zijn uitkijkpost. ‘Al toen ik een kleine jongen was keek ik met grote ogen naar kranen. Ik ben gestart als machinist op een kleine kraan en steeds verder het vak ingerold. Van de shovel, ging ik door naar de minigraver, mobiele kraan, rupskraan en zelfs de bulldozer staat op mijn lijstje. Door al deze kennis en ervaring krijg ik steeds technischere vragen. Ik heb met name interesse voor het werk met kranen op het water, met behulp van een ponton of met bouwkuipen. Ik ben bij HOV, op deze fantastische draadkraan, dus aan het goede adres!’


Prijs gewonnen
‘Hier vanuit mijn uitkijkpost heb ik mooi uitzicht over de Oosterengweg. Ik zie veel en ik hou veel ballen hoog vanaf dit punt. Ik bestuur namelijk niet alleen de kraan, maar bedien ook de pompen op afstand. Via walkietalkeis ben ik continu in contact met mijn collega’s. Net als op andere projecten is veiligheid hier erg belangrijk. Ook persoonlijk hecht ik daar veel waarde aan. Misschien komt dat wel doordat ik op de kraan alles goed kan overzien. 

 
     
  ronnie  
 

Ik heb zelfs een veiligheidsprijs gewonnen voor de houten trap naar mijn cabine. Ik moet wel tien keer op een dag de cabine in en uit en de traverse op en af. Normaal gesproken zitten de trappen aan de buitenkant, waardoor je jezelf naar binnen moet hijsen. Dit is dus een stuk beter.'

De omgeving
‘Niet alleen de communicatie met mijn collega’s is belangrijk. Met de omwonenden is dit net zo belangrijk. Vroeger gingen we als bouwer gewoon aan de slag. Nu doen we dingen in overleg. We zorgen nou eenmaal voor geluidsoverlast en we maken lange dagen in de voortuin van heel veel mensen. Het is eigenlijk niet meer dan normaal dat je daar de omwonenden in betrekt. En het wordt ook erg gewaardeerd. Laatst kregen we zelfs een taart van een dame uit de buurt. Dat doet goed!’

 
     
 
 
 
  kids  
  Zomerboodschap van de Wilgetoren  
 

Leerlingen uit groep 5 en 6 van basisschool de Wilgetoren in Hilversum hebben super veel zin in de zomer! Dat blijkt wel uit deze vrolijk geschilderde schutting bij de werkzaamheden aan de Oosterengweg in Hilversum. Helaas konden de andere leerlingen vanwege de regen niet verder, maar zij maken dit zomerse schilderij komend schooljaar vast en zeker af.

Heel fijne vakantie allemaal!

 
r>
Colofon

Deze digitale nieuwsbrief wordt uitgegeven door de projectorganisatie HOV in ’t Gooi. Meer informatie op www.hovintgooi.nl. Mailen en bellen via servicepunt@noord-holland.nl of 0800–0200 600.
Volg de provincie

www.noord-holland.nl