headerafbeelding
  hov in 't gooi - dinsdag 19 mei 2020  
 
> HOV in 't Gooi
> Komend weekend: geen treinen, wel werkzaamheden
> Hoffelijk is het codewoord
> Schone bussen
> Infocentrum weer open
> Boetes voor automobilisten
> Hoe tevreden ben jij?
> DRIP's: wat, waar en waarom?
>
 
 
HOV in 't Gooi

De komende jaren wordt er tussen Huizen en Hilversum een hoogwaardige OV-verbinding aangelegd. Zo kan iedereen die in 't Gooi woont of werkt, op tijd en filevrij reizen tussen beide locaties. HOV in 't Gooi is een project van de provincie Noord-Holland in nauwe samenwerking met ProRail en de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes en Hilversum. In deze nieuwsbrief vindt u alle actuele zaken op een rij. Voor meer informatie kijkt u op www.hovintgooi.nl.

 
 
Komend weekend: geen treinen, wel werkzaamheden

Van donderdagochtend 21 mei 2.00 uur tot dinsdag 26 mei 5.00 uur werkt BAM op en rond de spoorlijn tussen Hilversum en Baarn. Er rijden in die periode geen treinen.

De aannemer werkt dag en nacht door om te zorgen dat alle activiteiten zijn uitgevoerd voordat het treinverkeer dinsdagochtend weer op gang komt. Omwonenden zijn op de hoogte gebracht van de werkzaamheden en de hinder die wordt verwacht. 

 

Op de Oosterengweg wordt momenteel hard gewerkt om de wanden en vloerankers van de toekomstige onderdoorgang aan te brengen. De treinvrije periode wordt benut om datzelfde te doen maar dan ónder de spoorwegkruising. Ook in Anna's Hoeve en Monnikenberg vinden werkzaamheden plaats: daar worden funderingspalen aangebracht voor de toekomstige fly-over.

Lees verder
 
 
 
 
Hoffelijk is het codewoord

De corona-maatregelen maken nog eens extra duidelijk hoe krap het gebied is waar we werken: elke centimeter op en rond het bouwterrein is in gebruik. Schoolgaande kinderen, winkelend publiek, bewoners, de visboer, bouwverkeer, sporters, belangstellenden: we willen allemaal in het gebied 'verkeren'.

 

Elkaar veilig passeren lukt alleen als we bereid zijn ruimte te maken voor tegenliggers in welke vorm dan ook. Even inhouden en wachten tot het je beurt is, even van je fiets stappen als de ruimte beperkt is, de ander bedanken omdat je voorrang kreeg. Dat helpt in de supermarkt, op het bospaadje en in de wachtruimte bij de fysiotherapeut. En het helpt óók op de lange rubbermat die we hebben neergelegd zodat voetgangers de Oosterengweg over kunnen steken. Wees hoffelijk, houd afstand. Dank!

 
 
Schone bussen
Transdev (in de volksmond Connexxion) gaat vanaf juli 2021 het busvervoer verzorgen in de Gooi en Vechtstreek. Direct vanaf de start rijdt Transdev met accu-elektrische bussen. Dat geldt ook voor lijn 320 van R-Net, de toekomstige snelbus tussen Hilversum en Huizen. Bovendien gaat de frequentie van lijn 320 omhoog, zowel in de spits als tijdens daluren.

Gooi en Vechtstreek wordt hierdoor één van de eerste regio’s in Nederland waar het regionaal busvervoer volledig ‘zero emissie’ is, dus zonder verontreinigende uitstoot. Een grote stap in de ambitie van de provincie om het openbaar vervoer in Noord-Holland duurzaam te maken.
 
 
 
 
Infocentrum weer open

Deze week gaat het informatiecentrum in de Riebeeckgalerij in Hilversum weer open voor publiek.

 

Net als voorheen is het centrum elke woensdag en vrijdag geopend tussen 14.00 tot 17.00 uur. Je bent welkom voor vragen, meldingen en  algemene projectinformatie. Helaas schenken we voorlopig geen koffie en thee. Wèl vragen we bezoekers bij binnenkomst hun handen te wassen. Dank daarvoor!

In het centrum is ruimte voor maximaal 2 bezoekers tegelijk, naast de 2 voorlichters die sowieso aanwezig zijn. Het kan dus voorkomen dat je even moeten wachten voor je naar binnen kunt. Wat dat betreft biedt de galerij wel een voordeel: je staat in ieder geval beschut en droog.

 
 
 
Boetes voor automobilisten

Automobilisten die ten onrechte gebruik maken van de tijdelijke overweg tussen de Mussenstraat en de Oude Amersfoortseweg krijgen een boete opgelegd van 99 euro per keer. Zij zullen gebruik moeten maken van de aangegeven omleidingsroutes. 

De overweg maakt onderdeel uit van de calamiteitenroute en is uitsluitend bedoeld voor nood- en hulpdiensten, fietsers en voetgangers. Het gemotoriseerde verkeer op de overweg wordt met camera’s gecontroleerd. Met het Tergooi ziekenhuis aan de ene kant en de brandweerkazerne aan de andere kant van het spoor, is het beschikbaar houden van de tijdelijke overweg cruciaal om op tijd bij een calamiteit te kunnen zijn. 

Lees verder
 
 
 
Hoe tevreden ben jij?
We doen ons uiterste best tijdens de bouw de hinder te beperken. Om te weten of we daar voldoende in slagen, zijn wij benieuwd naar jouw mening. 

Als je deelneemt aan ons periodieke onderzoek, sturen we je tijdens de werkzaamheden elk kwartaal een korte vragenlijst toe. Het invullen kost ca. 1 minuut van je tijd. Hoe meer deelnemers, hoe betrouwbaarder het beeld. Aanmelden kan via: https://uwmeningtelt.nu/hovintgooi.
 
 
DRIP's: wat, waar en waarom?
Nu de Oosterengweg afgesloten is, worden weggebruikers door middel van DRIP's geïnformeerd over alternatieve routes en reistijd. DRIP is een afkorting van 'dynamisch-route-informatie-paneel'. De informatie is steeds actueel, de live updates worden op afstand verwerkt.

De digitale panelen staan op strategische locaties langs de weg, net voordat de automobilist kan kiezen. In totaal hebben we zes DRIP's geplaatst: langs de A27 vanaf Utrecht en de A1 vanaf Amsterdam, op de Soestdijkerstraatweg (N415), de Vreelandseweg (N201), langs het Oostereind en bij de afrit Baarn.
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze digitale nieuwsbrief wordt uitgegeven door de projectorganisatie HOV in ’t Gooi. Voor meer informatie over HOV in ’t Gooi mailt of belt u met: servicepunt@noord-holland.nl of 0800–0200 600.
 
facebook Facebook
twitter Twitter