headerafbeelding
  hov in 't gooi - maandag 20 januari 2020  
 
> HOV in 't Gooi
> Informatiemarkt 23 januari 2020
> Parkeren tijdens de bouw
> Pak de ring of pak de fiets!
> Trillingsvrij bouwen
> Veilig boodschappen doen
>
 
 
HOV in 't Gooi

De komende jaren wordt er tussen Huizen en Hilversum een hoogwaardige OV-verbinding aangelegd. Zo kan iedereen die in 't Gooi woont of werkt, op tijd en filevrij reizen tussen beide locaties. HOV in 't Gooi is een project van de provincie Noord-Holland in nauwe samenwerking met ProRail en de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes en Hilversum. In deze nieuwsbrief vindt u alle actuele zaken op een rij. Voor meer informatie kijkt u op www.hovintgooi.nl.

 
 
 
Informatiemarkt 23 januari 2020

Om bewoners en belangstellenden goed te informeren over de werkzaamheden bij de Oosterengweg, organiseren we samen met BAM een informatiemarkt. De bijeenkomst vindt plaats in de loods (Oosterengweg 38) direct naast het projectbureau BAM/HOV in ’t Gooi. U kunt binnenwandelen tussen 18.00 en 21.00 uur, op het moment dat het u het beste uitkomt. Aanmelden is niet nodig: iedereen is welkom. 

 

Er zijn diverse informatiekramen, ontwerptekeningen en visualisaties van de toekomstige situatie. Naast bereikbaarheid en doorstroming komen ook andere onderwerpen aan bod, zoals het ontwerp van de natuurbrug en de fly-over bij de A27, veiligheid en leefbaarheid tijdens de werkzaamheden, natuur en recreatie in Anna’s Hoeve en Monnikenberg, bouwfasering, techniek en de planning. Er staat een team van voorlichters klaar om uw vragen te beantwoorden. 

Uitnodiging
 
 
Parkeren tijdens de bouw

Doordat de Oosterengweg deels in een bouwplaats zal veranderen, komen er parkeerplaatsen te vervallen. In plaats daarvan zijn er vorig jaar al extra parkeerplaatsen aangelegd rond de Riebeeckvijver en komen er nog 30 (tijdelijke) plekken op het Peter Planciusplein. Aan de zuidzijde van de Oosterengweg bouwt BAM nog eens tijdelijke 27 plekken. Op die manier kunnen we in de tijdelijke situatie net zoveel parkeerplaatsen aanbieden als later in de definitieve situatie.

 
 
 
 
Pak de ring of pak de fiets!

Door de afsluiting wordt het drukker op het gemeentelijk wegennet. Daarom hebben we de afgelopen periode belangrijke knoop- en knelpunten opgeknapt of uitgebreid. Dat helpt om het verkeer beter te laten doorstromen. Toch adviseren we automobilisten om zoveel mogelijk gebruik te maken van de buitenring en de A1/A27 om Hilversum in en uit te komen. Binnen Hilversum is de fiets vermoedelijk het beste alternatief. Voetgangers, fietsers en de nood- en hulpdiensten kunnen tijdens de afsluiting gebruik maken van een tijdelijke overweg ter hoogte van de Mussenstraat.

 
 
Trillingsvrij bouwen

Om trillingen en geluidsoverlast te voorkomen voor de woningen die direct rond de bouwput staan, wordt er gewerkt met zogenaamde CSM-wanden. In a nutshell: een graafmachine graaft zand los en voegt tegelijk een cementachtige vloeistof toe. Daar gaan stalen balken in en samen harden die uit tot een wand. Als aan beide kanten van de weg de wanden staan, wordt het zand er tussenuit gegraven. Dit betekent: geen instabiliteit, geen beton, geen lawaai en geen scheuren. 

 
 
 
 
Fiets- en voetgangersbrug
Veilig boodschappen doen

BAM plaatst ter hoogte van de Oude Amersfoortseweg een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug. Zo kunnen bewoners tijdens de werkzaamheden snel en veilig boodschappen doen in het winkelcentrum. Omlopen en omrijden is voor hen dan niet nodig.

 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze digitale nieuwsbrief wordt uitgegeven door de projectorganisatie HOV in ’t Gooi. Voor meer informatie over HOV in ’t Gooi mailt of belt u met: servicepunt@noord-holland.nl of 0800–0200 600.
 
facebook Facebook
twitter Twitter