Header HOV Gooi subbrand
 
Header HOV Gooi

De komende jaren wordt er tussen Huizen en Hilversum een hoogwaardige snelbusverbinding aangelegd. Zo kan iedereen die in 't Gooi woont of werkt, op tijd en filevrij reizen tussen beide locaties. HOV in 't Gooi is een project van de provincie Noord-Holland in nauwe samenwerking met ProRail en de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes en Hilversum. In deze nieuwsbrief vindt u alle actuele zaken op een rij. Voor meer informatie kijkt u op www.hovintgooi.nl.

 
  uitsnede300  
  Kom, kijk en kies!!  
  Woensdag 26 augustus is de laatste gelegenheid om de ontwerpen voor de wanden van de toekomstige fiets- en voetgangerstunnel op de Oosterengweg te bekijken. Beeldend kunstenaar Louise Hessel presenteert 3 varianten. De variant met de meeste stemmen wordt uiteindelijk gebruikt als wandbekleding.

De tentoonstelling vindt plaats in de Riebeeckgalerij. De afgelopen week hebben al 125 personen hun stem uitgebracht. Woensdag 26 augustus is de laatste gelegenheid om uw stem te laten horen. We zijn open tussen 14.00 en 17.00 uur. Graag tot dan!
 
 
  Lees meer
 
  amfibie300  
  Amfibieschermen hersteld  
  Een oplettende wandelaar gaf eind juli door dat een aantal amfibieschermen in wandelbos Anna’s Hoeve stuk is. De schermen staan er om te voorkomen dat amfibieën en reptielen onbedoeld het bouwterrein van BAM op lopen. De schermen zijn hersteld en waar nodig is de constructie verstevigd.

BAM-medewerkers controleren ongeregeldheden op de bouwplaats zodat er in geval van schade snel gehandeld kan worden. Meldingen van wandelaars en recreanten - via servicepunt@noord-holland.nl - blijven natuurlijk ook van harte welkom.
 
 
  Lees meer
 
 
Sluisjes en paaltjes

Om het illegaal fietsen en brommen op de paden tussen gevels en bouwschutting tegen te gaan, plaatsen we eind augustus op een aantal plekken op de Oosterengweg een fietssluisje of een paaltje. Fietsers worden op die manier gedwongen om af te stappen en lopend verder te reizen. De overlast is dan verdwenen.

Omwonenden die zélf met (brom)fiets, kinderwagen of scootmobiel naar hun woning willen, moeten daardoor omrijden of extra moeite moeten doen om de voorzieningen te passeren. Omdat extra verkeersborden en handhaving geen effect hadden, geven wij nu de veiligheid en het woongenot van de direct omwonenden voorrang.
 
  stoepkrijtverf  
  Omrijden veiliger én goedkoper!!  
  Nog altijd rijden er te veel automobilisten illegaal over de tijdelijke overweg tussen de Mussenstraat en de Oude Amersfoortseweg in Hilversum. Een doorn in het oog van de nood- en hulpdiensten: de overweg moet maximaal toegankelijk blijven voor brandweerwagens en ambulances. regulier autoverkeer is er niet welkom en wordt bij elke overtreding beboet. De inzet van verkeersregelaars, extra opvallende verkeersborden en waarschuwingsbrieven helpt iets maar niet genoeg. Daarom nogmaals de oproep: neem de omleidingsroute. Veilig en goedkoop!  
 
  Lees meer
 
 
Over de schutting ...

Ook zo nieuwsgierig wat zich allemaal achter de blauwe schutting voltrekt? Dan kan nu 24 uur per dag en 7 dagen per week. Op de www.hovintgooi.nl bieden we nu een livestream aan zodat u mee kunt kijken waar en wanneer u wilt. Heeft u vragen over de bouw? Kom dan naar het informatiecentrum. Er is altijd iemand van BAM aanwezig om technische werkzaamheden toe te lichten. Van harte welkom!
   
We blijven erop hameren: laat de tijdelijke overweg op de Mussenstraat in Hilversum links liggen en rij om! Bespaar jezelf 104 euro #boete. Alleen de nood- en hulpdiensten mogen er door om de wijk erachter te bedienen.
 
 Lees meer  
 
Colofon

Deze digitale nieuwsbrief wordt uitgegeven door de projectorganisatie HOV in ’t Gooi. Voor meer informatie over HOV in ’t Gooi mailt of belt u met: servicepunt@noord-holland.nl of 0800–0200 600.
Volg de provincie

www.noord-holland.nl