Header HOV Gooi subbrand
 
Header HOV Gooi

De komende jaren wordt er tussen Huizen en Hilversum een hoogwaardige snelbusverbinding aangelegd. Zo kan iedereen die in 't Gooi woont of werkt, op tijd en filevrij reizen tussen beide locaties. HOV in 't Gooi is een project van de provincie Noord-Holland in nauwe samenwerking met ProRail en de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes en Hilversum. In deze nieuwsbrief vindt u alle actuele zaken op een rij. 

 
  marc  
  Rondje bouwplaats  
 
Net voor kerst trakteren we u op de volgende BOUWUPDATE die we maken omdat fysieke rondleidingen door corona niet door kunnen gaan. Meesterverteller en manager Werkvoorbereiding Marc Draak loopt zijn vaste ronde over de Hilversumse bouwplaats en legt uit wat er waar gebeurt. Loopt u weer een rondje mee? Eerdere afleveringen in deze serie vindt u op www.hovintgooi.nl. 
 
   Bekijk hier de video  
 
  does  
  Twee weken rust  
 

Van maandag 21 december tot maandag 4 januari heerst er volstrekte rust op de bouwplaats in Hilversum: geen vrachtverkeer, geen bouwstof, geen geluiden van kranen en rupsbanden. De medewerkers van BAM zijn met vakantie. Welverdiend! We gunnen het hen én we gunnen het u. Bij 525 huishoudens rondom de bouwput stopten we bij wijze van kerstkaart een Tony Chocolonely door de brievenbus. We knutselden er natuurlijk wel even een eigen wikkel omheen. Geniet ervan en tot volgend jaar! 

 
     
 
 
  halte  
  Ondertussen in Eemnes  
 

Afgelopen november maakten betrokken omwonenden kennis met projectleider en omgevingsmanager van het gemeentelijk projectteam HOV Eemnes. Het ontwerp is op hoofdlijnen al door de gemeenteraad vastgesteld. Nu gaat het vooral over de uitwerking van de halte- en de parkeerplaats bij de A27. De ontwerpen zijn tot stand gekomen op basis van overleg met belanghebbenden in 2018-2019. De aanwezige omwonenden blijven graag betrokken bij de ontwikkelingen van het project.

De overige inwoners van Eemnes en Laren worden in februari 2021 geïnformeerd over de laatste stand van zaken rondom dit deeltracé van HOV in 't Gooi.

 
     
  aristoteles  
  Ondertussen in Blaricum  
  De klankbordgroep die in 2018 al actief meedacht over de uitwerking van de ontwerpen, gaat - met een aantal nieuwe leden - door met hun rol om kritisch mee te kijken naar de plannen. Het webinar van 2 november 2020 werd goed bezocht. De aandacht gaat vooral uit naar het inpassen van de Aristoteles rotonde, de oversteekmogelijkheden bij de Stroomzijde en de nieuwe P+R en de locatie van de watergang. 

Wilt u ook deelnemen aan de klankbordgroep? Neem dan contact op met ruimte@belcombinatie.nl. Wij zorgen voor een evenwichtige spreiding van belangstellenden en mensen die langs het tracé wonen.
 
     
 
Infocentrum Riebeeckgalerij tijdelijk gesloten

Vanwege de strenge corona-maatregelen is ons Informatiecentrum in de Riebeeckgalerij in Hilversum tot nader order gesloten. Heeft u vragen of meldingen? Neem contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland. De gegevens vindt u onderaan in het colofon. 

   
Opgeruimd staat netjes: voordat BAM met kerstreces gaat, laat de aannemer nog wel even de ramen zemen bij de bewoners die dicht op de bouwput wonen. #bewustebouwers #fijnefeestdagen
 
 Lees meer  
 
Colofon

Deze digitale nieuwsbrief wordt uitgegeven door de projectorganisatie HOV in ’t Gooi. Meer informatie op www.hovintgooi.nl. Mailen en bellen via servicepunt@noord-holland.nl of 0800–0200 600.
Volg de provincie

www.noord-holland.nl
Aanmelden voor de nieuwsbrief