Provincie Noord-Holland
 
Header HOV Noordwijk-Schiphol
Nieuwsbrief HOV Noordwijk-Schiphol

In deze nieuwbrief leest u meer over het ontwerpproces van het project HOV Noordwijk-Schiphol. Zoals de reacties op de interactieve kaart in januari 2021. En over de voortgang van het ontwerp voor de busverbinding tot aan P+R Getsewoud Zuid en de nieuwe brug over de Ringvaart tussen Lisse en Lisserbroek.

 
  Busverbinding Noordwijk-Schiphol  
  De provincie werkt al jaren samen met haar partners aan het verbeteren van de busverbinding tussen Noordwijk en Schiphol tot een zogeheten Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) busverbinding. Dit project zorgt ervoor dat reizigers vanuit de verschillende openbaar vervoer-knooppunten snel en comfortabel kunnen reizen naar hun bestemming.  
 
  Lees meer
 
  bus in de polder2  
     
 
 
  Locatie brug3  
  Toelichting onderzoeken ontwerp  
  Tijdens de bijeenkomst op 24 maart voor directe omwonenden is hierover een presentatie (pdf, 6 MB) gegeven. Ook de presentatie van 13 januari (pdf 7,94 MB ) is beschikbaar. Deze zijn tijdens de digitale bijeenkomsten met direct omwonenden toegelicht door de provincie en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV. Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV werkt in opdracht van de provincie het ontwerp uit.  
 
  Lees meer
 
 
 
  Homepage interactieve kaart  
  Uw mening telt  
  Ook uw mening horen we graag zodat we het ontwerp kunnen verbeteren. Hiervoor zetten we verschillende middelen in. In de periode januari t/m de zomer van 2021 organiseert de provincie verschillende rondes om het ontwerp verder uit te werken. Met de direct omwonenden voeren we gesprekken in digitale bijeenkomsten, de ontwerpateliers. Daarnaast kan iedereen in rondes reageren op het ontwerp via een interactieve kaart.  
 
  Lees meer
 
 
 
  Planning  
 

In 2021 staat de planuitwerking en contact met de omgeving centraal. De nieuwe route van Noordwijk naar Schiphol is naar verwachting begin 2025 geschikt voor hoogwaardig busvervoer.

Voor meer informatie over de planning zie de planning van HOV Noordwijk-Schiphol: Meer informatie

Op de website van provincie Noord-Holland is de informatie over HOV Noordwijk-Schiphol te vinden. Heeft u vragen, laat het ons weten. We zijn bereikbaar via de mailbox: info-HOVNoordwijkSchiphol@noord-holland.nl. Heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek bij u thuis? Dat is uiteraard ook mogelijk.

 
     
 
Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de provincie Noord-Holland. Vragen of opmerkingen? Mail ons via hovnoordwijkschiphol@noord-holland.nl.
Volg de provincie

www.noord-holland.nl