headerafbeelding
  HOV Schiphol-Oost - maandag 26 maart 2018  
 
 
Transport gronden HOV Schiphol-Oost gestart

De provincie Noord-Holland is maandag 26 april gestart met het verplaatsen van de eerste 9.150 m3 grond die vrijkomt bij de aanleg van de busbaan HOV Schiphol-Oost.

De grond wordt verwerkt op het provinciale perceel bij de Incheonweg-Aalsmeerderweg (Rozenburg). Nu de grond wordt afgevoerd kan de provincie Noord-Holland de werkzaamheden voor de aanleg van het project HOV Schiphol-Oost hervatten.De start van de transporten was uitgesteld vanwege ongerustheid bij de bewoners van Rijsenhout en omgeving. De grond die vrijkomt bij de werkzaamheden van het project HOV Schiphol-Oost bevat lage concentraties PFOS en PFOA. Deze stoffen zijn sinds de jaren '60 wereldwijd op grote schaal gebruikt, bijvoorbeeld in blusschuim en brandvertragers. De lage concentraties die in de grond zijn aangetroffen leveren volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geen gezondheidsrisico voor mens/milieu. De grond van het project HOV Schiphol-Oost wordt op het perceel Incheonweg-Aalsmeerderweg aangebracht als bodemverbeterende leeflaag.

Lees verder
 
 
 
 
Colofon

Nieuwsbrief HOV Schiphol-Oost is een uitgave van de provincie Noord-Holland, Directie Beheer en Uitvoering, sector Realisatie Infrastructuur.