headerafbeelding
  N242 Leeghwaterbrug - maandag 2 september 2019  
 
> Leeghwaterbrug in maart 2020 opgeleverd
> Gedeputeerde Adnan Tekin geeft toelichting op de vertraging
> De drie meest gestelde vragen op social media over de vertraging
> Werkzaamheden in beeld
> Waar zit de brugwachter eigenlijk?
 
 
Leeghwaterbrug in maart 2020 opgeleverd

De aannemer heeft in overleg met de provincie Noord-Holland de aangepaste planning voor de oplevering van de Leeghwaterbrug (N242) vastgesteld op maart 2020. De eerdere opleverdatum van eind augustus werd niet gehaald omdat voor sommige onderdelen meer tijd moest worden genomen dan eerder was voorzien.

Lees verder
 
 
 
Gedeputeerde Adnan Tekin geeft toelichting op de vertraging

Gedeputeerde Adnan Tekin, verantwoordelijk voor Mobiliteit en Bereikbaarheid, geeft in dit filmpje toelichting op uitstel openstelling Leeghwaterbrug tot maart 2020.

Lees verder
Gedeputeerde Adnan Tekin
 
 
 
De drie meest gestelde vragen op social media over de vertraging

De nieuwe planning is bekend. Op social media zijn veel vragen binnengekomen over deze aangepaste planning. Drie vragen daarvan hebben we voorgelegd aan de omgevingsmanager van de aannemer.

Lees verder
Omgevingsmanager Spie
 
 
 
Werkzaamheden in beeld

Waarschijnlijk heeft u de bouwvakkers ook weer op de bouwplaats aan het werk gezien. Tijdens de bouwvak is er doorgewerkt aan onderdelen van de brug op externe locaties. Welke werkzaamheden zijn afgerond en nog staan te gebeuren leest u hier.

Lees verder
Werkzaamheden Leeghwaterbrug
 
 
 
Waar zit de brugwachter eigenlijk?

Het brugwachtershuisje is vorig jaar gesloopt. Sindsdien bedient de brugwachter de brug van onder de brug. Het weg- en scheepvaart verkeer wordt hier scherp in de gaten gehouden. In totaal bewaakt de brugwachter 5 camera’s waarvan 1 360 graden kan draaien. Indien zich een incident voordoet belt de brugwachter met de meldkamer van de provincie. De meldkamer pakt de melding direct op. Bij een heftig ongeluk wordt direct 112 gebeld.

Brugwachter Leeghwaterbrug
 
 
 
Colofon

U heeft zich aangemeld voor de digitale nieuwsbrief Leeghwaterbrug N242, uitgave van de provincie Noord-Holland. Het doel van deze nieuwsbrief is u te informeren over de laatste stand van zaken en de bereikte mijlpalen van de Leeghwaterbrug.
Indien u deze brief niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich op elk moment uitschrijven.  

Heeft u vragen over deze nieuwsbrief? Neem dan contact op met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail servicepunt@noord-holland.nl.

Bent u nog geen abonnee? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

 
facebook Facebook