headerafbeelding
  N242 Leeghwaterbrug - vrijdag 19 april 2019  
 
> Leeghwaterbrug N242
> Beweegbare brugdek aangekomen in Alkmaar
> Productie van nieuw brugdek vormt een uitzonderlijke klus
> Werkzaamheden in beeld
> Doseerlichten zorgen voor betere doorstroming Boekelermeer
> Schipper mag ik overvaren?
 
 
Leeghwaterbrug N242

In deze nieuwsbrief leest u de laatste stand van zaken over de werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug en uw leest het verslag over het transport uit Overijsel van het beweegbare brugdek. Verder nieuws over de doseerlichten bij het Boekelermeer. En hoe ziet een dag op het pontje eruit.
 
We houden u en anderen graag op de hoogte van de werkzaamheden. Kent u mensen in uw omgeving die de nieuwsbrief nog niet ontvangen? Stuur hem door! Dan lezen zij ook het meest recente nieuws.

 
 
 
Beweegbare brugdek aangekomen in Alkmaar

Donderdag 18 april heeft het beweegbare brugdek van de Leeghwaterbrug (N242) het laatste deel van de tocht naar Alkmaar over water afgelegd.
 
Het nieuwe brugdek wordt tijdelijk vlakbij de Leeghwaterbrug opgeslagen. Daar vinden ook de laatste werkzaamheden aan het brugdek plaats. Als alle voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond, wordt het brugdek geplaatst. Het is op dit moment nog niet bekend op welke datum dit gaat gebeuren.

Lees verder
Transport beweegbare brugdek
 
 
 
Productie van nieuw brugdek vormt een uitzonderlijke klus

Niet alleen op de locatie van de Leeghwaterbrug wordt hard gewerkt, ook in de fabriek in Wijhe is heel wat werk verzet. Het oude brugdek (richting A9) moest geheel worden vervangen. Het brugdek is de afgelopen maanden in de fabriekshal opgebouwd en vandaaruit vervoerd.

Lees verder
Fabriekshal in Wijhe (Overijssel)
 
 
 
Werkzaamheden in beeld

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de Leeghwaterbrug, zowel onder de brug als op de bouwplaats van de aannemer in Overijssel. Welke werkzaamheden er zijn afgerond en nog op de planning staan leest u hier.

Lees verder
Werkzaamheden Leeghwaterbrug
 
 
 
Doseerlichten zorgen voor betere doorstroming Boekelermeer

De proef met de doseerlichten die eind februari zijn geplaatst bij de afslag Smaragdweg (Boekelermeer) geven een positief beeld. Het verkeer komende vanuit de Boekelermeer kampte in de avondspits met files om het terrein af te komen. De stichting ORA (Ondernemend Regio Alkmaar (voormalig FBA)) klopte daarom bij de provincie aan om te zoeken naar een oplossing.

Lees verder
Doseerlichten
 
 
 
Schipper mag ik overvaren?

Omdat de Leeghwaterbrug tijdens de werkzaamheden geen ruimte meer heeft voor fietsers en voetgangers, heeft de provincie omleidingsroutes ingesteld en vanaf aanvang van de werkzaamheden een extra gratis pont ingezet. De pont vaart van maandag tot en met zaterdag van 6.30 tot 18.30 uur vanaf de kruising Koelmalaan en Zeglis. Wij namen er een kijkje.

Lees verder
Pont bij Leeghwaterbrug
 
 
 
Colofon

U heeft zich aangemeld voor de digitale nieuwsbrief Leeghwaterbrug N242, uitgave van de provincie Noord-Holland. Het doel van deze nieuwsbrief is u te informeren over de laatste stand van zaken en de bereikte mijlpalen van de Leeghwaterbrug.
Indien u deze brief niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich op elk moment uitschrijven.  

Heeft u vragen over deze nieuwsbrief? Neem dan contact op met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail servicepunt@noord-holland.nl.

Bent u nog geen abonnee? Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

facebook Facebook