headerafbeelding
  Herinrichting N243 Alkmaar Avenhorn - maandag 14 mei 2018  
 
> Inleiding
Het project door de ogen van:
> Jan Duivenvoorden van de gemeente Alkmaar
> Stand van zaken
> Informatiebijeenkomsten: in- en uitritten en (parkeer)strook
> Toestemmingen & procedures
> Onderzoek & inspecties
> Beheer & onderhoud
> Meer informatie
 
 
Inleiding
Met deze nieuwsbrief van het project Herinrichting N243 Alkmaar - Avenhorn houden we u graag op de hoogte van de stand van zaken, het vervolg en de komende procedures.

Het doel van de herinrichting is het veiliger maken van de N243 en het uitvoeren van groot onderhoud. De N243 is de provinciale weg door Schermer (Noordervaart), Beemster (Schermerhornerweg en Middenweg) en Koggenland (provinciale weg). Het is een smalle weg met veel verkeer, een aantal drukke kruisingen en veel directe wegaansluitingen van woningen en bedrijven.
 
Het project door de ogen van:
 
 
Jan Duivenvoorden van de gemeente Alkmaar

Jan Duivenvoorden is beleids- en projectmedewerker bij de vakgroep verkeer van de gemeente Alkmaar. Jan houdt zich vooral bezig met de advisering over bereikbaarheidsvraagstukken in- en en rond Alkmaar. Vanuit deze functie is hij vanaf november 2013 bij het project herinrichting N243 Alkmaar - Avenhorn betrokken.

Wij vroegen hem naar zijn ervaringen met het project en wat zijn verwachtingen zijn:

Lees verder
 
 
 
Stand van zaken

Buiten is er nog weinig te zien, maar achter de schermen vinden allerlei activiteiten plaats om te komen tot uitvoering van de werkzaamheden in 2019. Graag geven we u een kijkje.

Het definitieve voorontwerp staat op onze webpagina, maar nog even in het kort de route naar vandaag:

Lees verder
 
 
 
Informatiebijeenkomsten: in- en uitritten en (parkeer)strook

Tijdens de informatiebijeenkomsten in december 2017 maakten veel van de gebruikers van de in- en uitritten aan de N243 van de aangeboden gelegenheid gebruik om hun voorkeur aan te geven voor de verharding van deze nieuwe in- en uitritten en (parkeer)strook.

Lees verder
 
 
 
Toestemmingen & procedures

Zoals eerder gemeld is door de provincie een verkeersbesluit genomen over de bushaltes en het afsluiten van 't Zuidje.Hier vindt u meer informatie over deze besluiten en aanpassingen van de bestemmingsplannen bij de gemeenten.

Lees verder
 
 
 
Onderzoek & inspecties

In tegenstelling tot het bericht in de vorige nieuwsbrief is een extra inspectie- / funderingsonderzoek bij de brug in Avenhorn niet nodig. De brug voldoet aan de huidige eisen en belastingen.

De proefsleuven langs de weg om de ligging van kabels en leidingen te controleren zijn afgerond.

Lees verder
 
 
 
Beheer & onderhoud

Drie maal is scheepsrecht. In de nacht van 23 april heeft de gebiedsaannemer GBC Midden Noord herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan het asfalt op de N243 ter hoogte van kruising Middenweg / Kathoek in Avenhorn.

Lees verder
 
 
Meer informatie

Op de website www.infoN243.nl is meer informatie te vinden. Hier staan ook visualisaties van het eerste schetsontwerp. Deze geven een goede indruk van hoe de N243 er na de herinrichting uit komt te zien. En vergeet niet de omgevingsapp N243 op uw mobiele telefoon/tablet (gratis) te downloaden.


Bij vragen kunt u bellen naar het Servicepunt provincie Noord-Holland, 0800 – 0200 600 (gratis) of mailen naar infoN243@noord-holland.nl. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via de website of via het e-mailadres