headerafbeelding
  Herinrichting N243 Alkmaar Avenhorn - woensdag 17 juli 2019  
 
> Inleiding
> Informatieavond over verkeersplan druk bezocht
> Status aanpassingen bestemmingsplannen
> Meer informatie
 
 
Inleiding
Met deze nieuwsbrief van het project Herinrichting N243 Alkmaar - Avenhorn houden we u op de hoogte van de stand van zaken en mogelijke procedures.

Het doel van de herinrichting is het veiliger maken van de N243 en het uitvoeren van groot onderhoud. De N243 is de provinciale weg door Schermer (Noordervaart), Beemster (Schermerhornerweg en Middenweg) en Koggenland (provinciale weg). Het is een smalle weg met veel verkeer, een aantal drukke kruisingen en veel directe wegaansluitingen van woningen en bedrijven.
 
 
 
Informatieavond over verkeersplan druk bezocht

Het was voor de provincie afgelopen 18 juni een geslaagde informatieavond waarbij we zo’n 90 bewoners mochten verwelkomen. Tijdens de bijeenkomst werd een presentatie gegeven over de stand van zaken van het project en is uitgelegd hoe het verkeersplan (pdf, 22 mb) eruit komt te zien op het moment dat een aannemer aan het werk gaat.

Lees verder
Presentatie door omgevingsmanager
 
 
 
Bestemmingsplan
Status aanpassingen bestemmingsplannen

Het uitgangspunt van de herinrichting N243 is dat deze zoveel als mogelijk plaatsvindt binnen de geldende bestemmingsplannen. Daardoor is slechts een beperkte aanpassing van de bestemmingsplannen nodig. Deze aanpassingen richten zich vooral op de bestemming van te realiseren rotondes. De huidige stand van zaken...

Lees verder
 
 
Meer informatie

Op de website www.infoN243.nl is meer informatie te vinden. Hier staan ook visualisaties van het eerste schetsontwerp, evenals een filmpje van de huidige en de toekomstige situatie. Deze beelden geven een goede indruk van hoe de N243 er na de herinrichting uit komt te zien. En vergeet niet de omgevingsapp N243 op uw mobiele telefoon/tablet (gratis) te downloaden.


Bij vragen kunt u bellen naar het Servicepunt provincie Noord-Holland, 0800 – 0200 600 (gratis) of mailen naar infoN243@noord-holland.nl. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via de website of via het e-mailadres

Bekijk hier het filmpje