headerafbeelding
  Trajectonderhoud N246-N244 - donderdag 26 juli 2018  
 
> Trajectonderhoud N246-N244
> Uitvoerder Hans van der Ham aan het woord
> Scheepvaartstremming Beatrixbrug 25 en 26 augustus
> Werken in de nacht van 6 en 7 september
> Chroom-6 ook in Beatrixbrug en Kogerpolderbrug
> Planning
> Informatie en vragen
 
 
Trajectonderhoud N246-N244

De provincie maakt de Provincialeweg N246 en N244 tot Alkmaar veiliger en verbetert de doorstroming. Een aantal onveilige aansluitingen op de N246 krijgt een nieuwe inrichting. Daarnaast voeren we groot onderhoud uit aan de weg en vernieuwen we de Beatrixbrug en Kogerpolderbrug. We houden u en anderen graag op de hoogte van deze werkzaamheden. Kent u mensen in uw omgeving die de nieuwsbrief nog niet ontvangen? Stuur de nieuwsbrief door. Dan lezen zij ook het meest recente nieuws. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via de website.

 
 
 
Uitvoerder Hans van der Ham aan het woord

Het is niet meer te missen: iedere automobilist, fietser, wandelaar of schipper die in de buurt van de Beatrixbrug in Westknollendam komt ziet het, hier gaat wat gebeuren! Voor Hans van der Ham, uitvoerder bij Dura Vermeer, zijn dit prachtige dagen. ‘Eindelijk zijn we buiten aan het werk, en nu op naar eind augustus…’ Wat er eind augustus gebeuren gaat, leest u verderop in dit artikel.

Lees verder
Hans van der Ham
 
 
 
Scheepvaartstremming Beatrixbrug 25 en 26 augustus

In juni zijn we gestart met de werkzaamheden bij de Beatrixbrug. Naast de huidige Beatrixbrug bouwt Dura Vermeer een tijdelijke brug waar het verkeer vanaf 8 september overheen rijdt. Het beweegbare brugdek van deze tijdelijke brug wordt in augustus gemonteerd. Om de werkzaamheden zo veilig mogelijk te laten verlopen, is de vaarweg gestremd in het weekend van 25 en 26 augustus 2018.

Lees verder
Aan de slag bij de Beatrixbrug
 
 
 
Werken in de nacht van 6 en 7 september
In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 september 2018 wordt de nieuwe aansluiting Starnmeerdijk aangesloten op de N246. De nacht erna wordt het wegverkeer omgezet naar de tijdelijke situatie. Vanaf ongeveer 05.00 uur zaterdagochtend 8 september gaat de N246 over de tijdelijke Beatrixbrug en is de nieuwe aansluiting naar de Starnmeerdijk is gebruik.  Lees verder
De Starnmeerdijk
 
 
 
Chroom-6 ook in Beatrixbrug en Kogerpolderbrug

Uit onderzoek van de provincie Noord-Holland blijkt dat meerdere bruggen en sluizen in de provincie behandeld zijn met verf waarin chroom-6 zit. Ook de Beatrixbrug en de Kogerpolderbrug komen in dit lijstje voor. De aanwezigheid van chroom-6 in de verf van bruggen, sluizen of andere objecten vormt op zich geen gevaar voor de volksgezondheid. Er is geen saneringsplicht. De vondst van chroom-6 heeft dan ook geen gevolgen voor de omwonenden van de Beatrixbrug en de Kogerpolderbrug.

Lees verder
De Kogerpolderbrug
 
 
 
Planning

De werkzaamheden bij de Beatrixbrug zijn in volle gang. Ook de nieuwe aansluiting Starnmeerdijk – N246 is geasfalteerd en wordt begin september definitief aangesloten. In het najaar van 2018 gaan we aan de slag bij het kruispunt Markenbinnen, de kruising Kerkstraat-N246 (Wormerveer/Krommenie), de kruising Ned. Benedictweg - N246 en de kruising Noorddijk – N246 (Westknollendam). In de volgende nieuwsbrief eind augustus wordt u hier verder over geïnformeerd.

Op de website leest u meer informatie over de planning en vindt u de projectkaart in groot formaat. 

Projectkaart met de planning per fase
 
 
Informatie en vragen

De provincie houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van het project Trajectondehoud N246-N244 via deze nieuwsbrief. Daarnaast kunt u ook informatie vinden over de achtergrond van het project, de werkzaamheden en planning op onze website en via Facebook.

Voor vragen en opmerkingen over dit project kunt u contact opnemen met het Servicepunt Provincie Noord-Holland via het gratis telefoonnummer 0800 – 0200 600 of stuur een e-mail naar servicepunt@noord-holland.nl.

 
 
 
 
Colofon

De nieuwsbrief Trajectonderhoud N246 - N244 (Alkmaar) is een uitgave van de provincie Noord-Holland. Meer informatie via www.infoN246.nl. Volg ons ook via Facebook en Twitter @infoN246_N244.

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.