headerafbeelding
  Trajectonderhoud N246-N244 (voor scheepvaart) - dinsdag 14 mei 2019  
 
> Trajectonderhoud N246-N244
> Doorvaarthoogtebeperking tijdelijke Kogerpolderbrug vanaf 20 mei 2019
> Wachtplaatsen nog niet klaar voor gebruik
> Beweegbaar brugdek Prinses Amaliabrug op zijn plaats
> Tevredenheidsonderzoek: wat vindt u van de communicatie?
> Informatie en vragen
 
 
Trajectonderhoud N246-N244

De nieuwe Prinses Amaliabrug krijgt steeds meer vorm. Als alles volgens planning verloopt, wordt ze in september 2019 in gebruik genomen. Ondertussen is de provincie begonnen met de vernieuwing van de Kogerpolderbrug. In deze nieuwbrief staat wat dat voor wegverkeer en scheepvaart betekent.

We houden u en anderen graag op de hoogte van de werkzaamheden. Kent u mensen in uw omgeving die de nieuwsbrief nog niet ontvangen? Stuur hem door! Dan lezen zij ook het meest recente nieuws. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via de website.

 
 
Doorvaarthoogtebeperking tijdelijke Kogerpolderbrug vanaf 20 mei 2019

De provincie is aan de slag gegaan bij de Kogerpolderbrug. Dat betekent dat de scheepvaart de komende maanden met enige veranderingen rekening moet houden.

Maximale doorvaarhoogte
Tijdens de vernieuwing van de Kogerpolderbrug maakt het wegverkeer gebruik van een tijdelijke brug. De tijdelijke brug kan niet open en dicht. Voor de scheepvaart geldt vanaf 20 mei tot halverwege februari 2020 een maximale doorvaarthoogte van 3,8 meter. Schepen tot 40 meter kunnen omvaren via de Knollendammervaart en de Prinses Amaliabrug.

Stremming
Op maandag 17 juni start de sloop van de oude Kogerpolderbrug. De werkzaamheden duren ca. 6 weken. Om de sloop veilig te kunnen laten verlopen, is tot en met 5 juli 2019 de doorvaart bij de Kogerpolderbrug geheel gestremd.  Ook hier geldt: schepen tot 40 meter kunnen omvaren via de Knollendammervaart en de Prinses Amaliabrug.

Ingebruikname tijdelijke brug
Vanaf zaterdagochtend 15 juni 2019 gaat het wegverkeer gebruik maken van de tijdelijke Kogerpolderbrug. De nieuwe Kogerpolderbrug is in januari 2020 gereed.

 
 
 
Wachtplaatsen nog niet klaar voor gebruik
Bij de Prinses Amaliabrug zijn wachtplaatsen voor de beroepsvaart geplaatst. Deze zijn echter nog niet klaar voor gebruik, omdat bij de wachtplaatsen nog gebaggerd moet worden. Het is nog niet bekend wanneer deze werkzaamheden worden uitgevoerd.
 
 
 
Beweegbaar brugdek Prinses Amaliabrug op zijn plaats

In het weekend van 13 april 2019 hebben we het beweegbare brugdek (het val) van de nieuwe Prinses Amaliabrug in Westknollendam geplaatst. De komende tijd wordt de brug aangesloten op de bediencentrale in Heerhugowaard en de software getest. De nieuwe brug wordt in september van dit jaar in gebruik genomen.

Software testen
De software wordt getest door de brug open en dicht te doen. Hierbij wordt de hinder voor het scheepvaartverkeer zoveel mogelijk beperkt. Het wegverkeer maakt gebruik van de naastgelegen tijdelijke brug en ondervindt geen hinder.
Staand vervoer
Het 242.000 kilo wegende brugdek is eerst per schip van de montagehal in Wijhe bij Zwolle naar Amsterdam gevaren, waar het is voorzien van coating om het staal te beschermen. Daarna ging de tocht per schip weer verder naar een terrein naast de Meneba-fabriek (Wormerveer). Op dit traject moest het brugdek staand worden vervoerd, omdat het gevaarte met een lengte van 27 meter anders niet door bruggen en sluizen kon. Vervolgens is het brugdek horizontaal op vier steunpunten op een ponton geplaatst. Dat ponton is vrijdagavond naar de brug gevaren. Het brugdek lag toen nog iets te hoog. Ter plekke zijn de vier ondersteuningspunten gevijzeld: ze zijn stukje bij beetje ingezakt totdat het brugdek op zijn plek lag. Ten slotte is het vastgezet aan de draaipunten in de basculekelder en gekoppeld aan de aandrijving. Na de montage is het brugdek omhoog gezet, zodat de scheepvaart de brug kan passeren.

 
 
 
Tevredenheidsonderzoek: wat vindt u van de communicatie?
De afgelopen periode is hard gewerkt op de N246. De werkzaamheden bij de Prinses Amaliabrug zijn door gegaan, het beweegbare brugdek is ingevaren, tussen de Kerkstraat en de Noorddijk (Wormerveer/Westknollendam) is het asfalt vernieuwd en bij de Kogerpolderbrug zijn de werkzaamheden gestart. De provincie en de aannemer zijn benieuwd naar uw mening over communicatie over de werkzaamheden. Wilt u onze tevredenheidsenquête invullen? Het kost ongeveer 5 minuten. Met uw reactie kunnen we de communicatie over wegwerkzaamheden in de toekomst mogelijk nog verbeteren. Alvast bedankt voor de moeite. Naar de enquÍte
 
 
 
 
Informatie en vragen
Informatie over het project is te vinden op www.InfoN246.nl en via Facebook. Een actueel overzicht van stremmingen en andere scheepvaartmaatregelen is te vinden op www.vaarweginformatie.nl. Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met Servicepunt Provincie Noord-Holland via 0800 – 0200 600 (gratis) of via e-mail servicepunt@noord-holland.nl.
 
 
 
Colofon

De nieuwsbrief Trajectonderhoud N246 - N244 (Alkmaar) is een uitgave van de provincie Noord-Holland. Meer informatie via www.infoN246.nl. Volg ons ook via Facebook. 

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.