headerafbeelding
  Wonen in Noord-Holland - maandag 27 november 2017  
 
> Ruim 30.000 woningen rondom stations in Noord-Holland
> Eerste paal collectief zelfbouwproject BAAK01 in IJburg
> Informatiebijeenkomst over de WoonZorgwijzer
> 13 september: Netwerkconferentie woningbouw en woningbehoefte
> Programmeren als vraagstuk: uitkomsten PROSPER-onderzoek
 
 
 
Ruim 30.000 woningen rondom stations in Noord-Holland
De Noord-Hollandse gemeenten bouwen steeds meer rondom hun stations. Dat blijkt uit de jaarlijkse monitor waarmee de provincie de voortgang van het programma OV-knooppunten meet. Vier op de tien nieuwbouwwoningen wordt inmiddels binnen 1200 meter van de OV-knooppunten gerealiseerd. Het aantal geplande woningen rond de knooppunten is ten opzichte van 2016 gestegen van 61.600 naar 99.300. De ruimte rondom stations wordt hierdoor dus steeds intensiever benut. Veel stationsomgevingen maken op dit moment een transformatie door en krijgen rondom het station een mix aan bedrijven, woningen, horeca en andere voorzieningen.

Contactpersoon: Jelle Hengstmengel, (023) 514 3627, hengstmengej@noord-holland.nl
 
 
 
Eerste paal collectief zelfbouwproject BAAK01 in IJburg

Op 18 april vond een feestelijke bijeenkomst plaats om de start te vieren van de bouw van Coöperatief Nova Zembla Lofts – BAAK01. Op Steigereiland Noord op IJburg, sloegen maar liefst 21 toekomstige bewoners in de stralende zon symbolisch hun eigen eerste paal in de grond. En wie er zelf niet bij kon zijn liet het werk over aan gedeputeerde Joke Geldhof.

Lees verder
Eerste paal collectief zelfbouwproject
 
 
 
Informatiebijeenkomst over de WoonZorgwijzer
Op 26 april organiseerde de provincie Noord-Holland een informatiebijeenkomst over de WoonZorgwijzer. De WoonZorgwijzer laat zien welke groepen mensen met een bepaalde aandoening of problematiek in een wijk of buurt wonen en met welke beperkingen zij te maken hebben. Lees verder
 
 
13 september: Netwerkconferentie woningbouw en woningbehoefte
Op donderdag 13 september 2018 organiseert de provincie Noord-Holland de netwerkconferentie “Noord-Holland pakt door! Met het sneller bouwen van aantrekkelijke woningen”.
Hoe zorgen we ervoor dat er voor ieders smaak een woning te vinden is? Deze bijeenkomst staat in het teken van versnelling van de woningbouw en de kwalitatieve woningbehoefte. Met Edwin Buitelaar (Planbureau voor de Leefomgeving/Universiteit Utrecht), Cody Hochstenbach (Universiteit van Amsterdam) en andere gasten proberen we vragen te beantwoorden als: Waar is vraag naar: welke woningen en op welke plek? Biedt Noord-Holland voldoende ruimte? Hoe houden we wonen betaalbaar? Wat maakt wonen in Noord-Holland aantrekkelijk? Tevens kunt u een aantal workshops volgen, variërend van een excursie over het Hembrugterrein tot de mogelijkheden van data-analyse door het Kadaster. Reserveer de datum vast in uw agenda! De conferentie vindt plaats in Taets Art and Event Park (Hembrugterrein), Hemkade 18, 1506 PR Zaanstad en start om 12:00 uur en waarna rond 16:30 uur afgesloten met een borrel.
Meer informatie: Sonja Poppen, tel. 023 514 4960 e-mail: poppens@noord-holland.nl
 
 
 
 
Programmeren als vraagstuk: uitkomsten PROSPER-onderzoek
De provincie Noord-Holland heeft samen met de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland bijgedragen aan het PROSPER-onderzoek van de Universiteit van Wageningen. PROSPER staat voor PROgrammeren als Sturingsvraagstuk: provinciaal en regionaal. Per provincie zijn twee regio’s onderzocht, een stedelijke en een minder stedelijke/landelijke regio. Voor Noord-Holland zijn de regio’s Kop van Noord-Holland en Alkmaar onderzocht. Lees verder
 
 
 
Colofon
De Nieuwsbrief Wonen in Noord-Holland is een uitgave van de provincie Noord-Holland, Sector Ruimtelijke Inrichting.